Новият главнокомандващ британската армия генерал сър Патрик Сандърс е отправил

...
Новият главнокомандващ британската армия генерал сър Патрик Сандърс е отправил
Коментари Харесай

Новият британски главнокомандващ призова за готовност армията да се изправи срещу Русия


Новият главнокомандващ английската войска военачалник сър Патрик Сандърс е отправил разгорещен апел към войските да бъде изцяло подготвени да се изправят против Русия на бойното поле.

Би Би Си заяви, че разполага с текста на обръщението на военачалник Сандърс към всичи типове войски и държавни чиновници от 16 юни. В него се споделя, че съветското навлизане в Украйна демонстрира нуждата да бъде предпазено Обединеното кралство и подготвеност за сражения и победа при сухопътна война.

Допълва се още, че английската амрия и нейните съдружници би трябвало да са подготвени да победят Русия.

Според източник от Министерството на защитата тонът на изказването на генерала не е изненедващ, тъй като въпреки и всички типове бойни сили да се приготвят за възможни сражения, опасността очевидно се е трансформирала.

Генерал Сандърс категорично отбелязва в обръщеинето си, че е първият командващ въоръжените сили след 1941 година, който поема поста в сянката на задаваща се сухопътна война в Европа с огромен континентален капацитет. Генералът посочи измежду задачата си да форсира активизирането и модернизирането на армията, тъй че да се подкрепи НАТО и да не се дава късмет на Русия да окупира повече елементи от Европа.

Патрик Сандърс е някогашен шеф на Стратегическото командване и е бил отпред на интервенции в Босна, Ирак и Афганистан.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР