Новият филм на Ивайло Христов - Страх, взе голямата награда

...
Новият филм на Ивайло Христов - Страх, взе голямата награда
Коментари Харесай

Страх на Ивайло Христов взе голямата награда на Златна роза 2020 - slava.bg

Новият филм на Ивайло Христов - Страх, взе огромната премия на тазгодишното издание на кинофестивала Златна роза. лентата се отличи със способността да споделя в подигравателен жанр за доста съществени проблеми.

Страх бе награден и от Съюза на българските кино дейци, Светлана Янчева пък победи измежду актрисите.

Специалната премия на журито отиде при Сцени от живота на една актриса с присъединяване на Радина Кърджилова и под режисурата на Иван Владимиров, който също си потегли с приз за работата си по заглавието. Освен като режисьор той бе награден и като сценарист. Избора си оценяващите обясниха с обстоятелството, че филмът е "оригинален и новаторски, който ни държи до края ".

Уменията на Владимиров пък бяха похвалени във връзка умелото съчетаване на разнообразни гледни точки, построяването на безукорен актьорски отбор и превръщането на една фрагментарна драматургична конструкция в хомогенно и вълнуващо кино прекарване.

18% сиво взе премията на Варна, с наградата за артист пък си потегли Иван Бърнев (Житие). Дани. Легенда. Бог бе отличен за операторската работа, а Яна Титова и нейната Доза благополучие победиха като дебют. Рая на Данте с Владо Пенев и Радина Боршош пък получи премия от рецензията.

Ето цялостния лист на отличените:

ГОЛЯМАТА НАГРАДА "ЗЛАТНА РОЗА " получава кино лентата "СТРАХ " - "за умеенето да се споделя в подигравателен жанр за доста съществени проблеми " СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ЖУРИТО се връчва на кино лентата "СЦЕНИ ОТ ЖИВОТА НА ЕДНА АКТРИСА " - "оригинален и новаторски филм, който ни държи до края " НАГРАДА НА ГРАД ВАРНА получава кино лентата "18% СИВО " - "за хубостта на простотата " НАГРАДА НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИЛМОВИ ДЕЙЦИ получава кино лентата „ СТРАХ” НАГРАДА НА КРИТИКАТА за пълнометражен игрален филм получава „ РАЯ НА ДАНТЕ” НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА получава Иван Владимиров "за ловко и съобразително съчетаване на разнообразни гледни точки и създаване на безукорен актьорски отбор " за кино лентата „ СЦЕНИ ОТ ЖИВОТА НА ЕДНА АКТРИСА” НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИЙ получава Иван Владимиров "за умеенето да се трансформира една фрагментарна драматургична конструкция в хомогенно и вълнуващо кино прекарване " за кино лентата „ СЦЕНИ ОТ ЖИВОТА НА ЕДНА АКТРИСА” НАГРАДА ЗА ОПЕРАТОРСКА РАБОТА получава Румен Василев за кино лентата "Дани. Легенда. Бог " - "камерата обслужва по най-хубав метод отворено и свободно историята на кино лентата, трансформирайки се в настоящо лице " НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРА ЖЕНСКА РОЛЯ - Светлана Янчева "за искрено и сурово пресъздаване на комплициран браз без суетност и взаимни отстъпки " във кино лентата „ Житие” НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРА МЪЖКА РОЛЯ - Иван Бърнев "за достоверното и минималистично актьорско преобразяване, изграждащо мощен облик " във кино лентата „ Житие” НАГРАДА ЗА ДЕБЮТ получава филмът "Доза благополучие " - "за истинската и откровена интерпретация на мъчителен проблем "
Дипломи:

Катерина Липовска и Аделия Оклепо от "Кръвта на пеликана " - "първи стъпки в задграничен филм, всеотдайна работа и органически резултат " "Житие " - "за положените старания на продуцентите, режисьорите, оператора и монтажиста да доведат до край този комплициран план за безмълвната човешка доброта " НАГРАДИ ЗА КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ НАГРАДА НА КРИТИКАТА за късометражен игрален филм получава „ НОЩНА СМЯНА” СПЕЦИАЛЕН ДИПЛОМ на кино лентата “Черупки “, режисьор Слава Дойчева – за деликатния и прям взор в представянето на сензитивна и значима тематика в нашето общество;
Голямата премия ЗЛАТНА РОЗА за най-хубав късометражен филм не се присъжда.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР