Новият бразилски президент Жаир Болсонаро изрази готовност страната му да

...
Новият бразилски президент Жаир Болсонаро изрази готовност страната му да
Коментари Харесай

Новият бразилски президент е готов да приеме американска военна база

Новият бразилски президент Жаир Болсонаро изрази подготвеност страната му да одобри американска военна база, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"В взаимозависимост от това, което се случва по света, кой знае дали няма да има потребност да обсъдим този въпрос в бъдеще ", сподели Болсонаро в първото си телевизионно изявление, откогато встъпи в служба на 1 януари. В същото време новият бразилски президент, определян като десен популист, акцентира, че задачата на страната му е да има "превъзходство тук в Южна Америка ".

През последното повече от едно десетилетие Бразилия, ръководена до неотдавна от лявата Партия на трудещите се, наблягаше на връзките с другите южноамерикански страни и от време на време влизаше в спорове със Съединените щати на интернационалната сцена, отбелязва Ройтерс.

В изявлението за телевизия Ес Бе Те Болсонаро разкритикува поддръжката на Русия за "диктатурата " на президента социалист Николас Мадуро в прилежаща Венецуела. Той удостовери решимостта си да реалокира посолството на Бразилия в Израел от Тел Авив в Ерусалим, следвайки образеца на Съединените щати. Бразилският президент омаловажи риска от ответни ограничения от страна на арабски страни. Болсонаро удостовери, че ще взе участие в Световния стопански конгрес в Давос от 21 до 25 януари. Това ще е първото посещаване на новия бразилски президент в чужбина. Болсонаро ще бъде придружаван в Давос от ултралибералния бразилски министър на финансите Пауло Гедес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР