Новият български филм Писма от Антарктида ще бъде показан за

...
Новият български филм Писма от Антарктида ще бъде показан за
Коментари Харесай

„Писма от Антарктида” с първа прожекция пред публика на фестивала „Златна роза”

Новият български филм " Писма от Антарктида " ще бъде показан за първи път на огромен екран в границите на 37-то издание на кино фестивала " Златна роза " на 28 септември от 18:00 часа във Фестивален и конгресен център - Варна. Предпремиерната прожекция ще бъде единствената преди завъртането му по кината от 11 октомври 2019 година.

Филмът споделя историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния й наследник Ники (Симеон Ангелов) и една огромна загадка сред тях - водена от любовта и страха, майката не събира сили да заяви на детето, че татко му е умрял при злополука. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и пратки. Остава да разберем ще откри ли храброст Диана да каже истината на сина си, ще излезе ли лъжата отвън надзор, през какво ще преминат двамата и ще й елементарни ли детето.

В " Писма от Антарктида " ще забележим още актьорите Иван Стаменов, Диана Димитрова и Мая Бабурска. Зад плана стои и огромна част от екипа на хитовия " Дъвка за балончета ", който се подреди измежду най-гледаните нови български филми. Режисьор е Станислав Дончев („ Корпус за бързо реагиране " 1 и 2, както и сериалите „ Забранена обич ", „ Къде е Маги? " и „ Откраднат живот " ).

Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които предходната година завоюваха премия " Златна роза " точно с " Дъвка за балончета ". " Писма от Антарктида " още веднъж стартира с тяхната работа и селектирането на сюжета в един от най-престижните конгреси за сюжети в Европа - Скриптийст, който се организира в Полша и по време на филмовите фестивали в Кан и Берлин. Екипът е прочут и с работата си по известните български сериали - „ Под прикритие ", „ Стъклен дом ", „ Революция Z ", " Денят на бащата " и други

Част от фотосите на " Писма от Антарктида " в действителност са направени на ледения континент по време на българска експедиция до остров Ливингстън. В ролята на началник на българските полярници е самият проф. Христо Пимпирев, който играе себе си.

" Филмът слага доста въпроси - могат ли родителите да предпазят децата си, когато скриват истината от тях? Има ли " благородни " неистини и имаме ли право на тях? Кой се оправя с действителността по-лесно - огромните или дребните? ", изяснява режисьоръя с действителността по-лесно - огромните или дребните? ", изяснява режисьорът Станислав Дончев. " Надяваме се публиката още веднъж да ни гласоподава доверие, тъй като макар трагичната история имаме вяра, че хората ще излязат от кино салона с усмивка и нова вяра. ", добави той.

Зрителите на предпремиерната прожекция във Варна ще могат да се срещнат с част от екипа на " Писма от Антарктида " - изпълнителите на основните функции Ирмена Чичикова и Симеон Ангелов, Дани Ангелов, режисьора Станислав Дончев и сценаристите. Специален посетител на събитието ще бъде и проф. Пимпирев. Билетите към този момент са в продажба на касите на Фестивален и конгресен център - Варна.

Продуценти на кино лентата са Станисвал Дончев и Теодора Стоилова от Dynamic Arts, които също стоят зад триумфа на " Дъвка за балончета ". Копродуценти са Trafaret Films и Zoom Art. " Писма от Антарктида " е основан с поддръжката на Национален кино център и ще се популяризира в кината у нас от " Лента " от 11 октомври.

" Писма от Антарктида " е следващата кино продукция, осъществена с медийната поддръжка на Нова Броудкастинг Груп като част от дълготрайната тактика на медийната група за поддръжка на българските филми на всички платформи

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР