Новите условия на средата изискват бърза промяна в горската политика,

...
Новите условия на средата изискват бърза промяна в горската политика,
Коментари Харесай

Таня Георгиева: Горските стопанства трябва да генерират приходи, извън добива на дървесина

„ Новите условия на средата изискват бърза смяна в горската политика, даваща опция за генериране на доходи в горското стопанство, отвън добива на дървесина. “

Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева  по време на последното неофициално съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, което се организира в шведската столица Стокхолм .

Според нея слагането на горите в центъра на прехода към зелена стопанска система изправя тяхното ръководство пред предизвикването да резервира салдото сред икономическите, обществените и екологичните им функционалности .

„ За осъществяване на задачите на Европейския зелен пакт, главно предизвикателство пред селското стопанство е необятното нахлуване на екологосъобразните практики, без това да засегне продоволствената сигурност “.

Заместник-министър Георгиева посочи, че устойчивостта на селскостопанския бранш следва да бъде обезпечена посредством ефикасни принадлежности за ръководство на рецесии и гъвкави и съответни механизми за отбрана на земеделските производители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР