Новите управляващи сътвориха поредния ужас, откакто са поели управлението на

...
Новите управляващи сътвориха поредния ужас, откакто са поели управлението на
Коментари Харесай

ПЪЛEН ШОК! Насред избора на шеф на ВКС карантинираният Асен Василев привика тримата големи и Магдалинчев да говорят за бюджета на съдебната власт

Новите ръководещи сътвориха следващия смут, откогато са поели ръководството на страната.

Насред чуването на Галина Захарова, която е единственият претендент за началник на Върховен касационен съд, от Висшия правосъден съвет вицепремиерът и финансов министър привика " тримата огромни " - досегашния началник на Върховен касационен съд Лозан Панов, ръководителя на Върховния административен съд Георги Чолаков, основния прокурор Иван Гешев и шефа на Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, с цел да разискват бюджета на правосъдната власт. По тази причина съвещанието на правосъдното държавно управление е прекратено,научи ПИК.

Акцията на Асен Василев, по-известен като Кокорчo, е извънредно подозрителна, защото за този избор се знае най-малко от 3 месеца, а датата на чуването на кандидата за началник на Върховен касационен съд беше оповестена от дълго време.
свързани новини34766преди 8 часа25767преди 5 часа
Самият Василев е карантиниран поради участиeтo си в съвещанието на КСНС на 10 януари, след което се оказа, че шефът на Народното събрание Никола Минчев е с COVID-19, както и всички, участвали при Румен Радев тогава, в това число и той.

Това значи, че Асен Василев не може да се среща персонално с никого и в случай че сега беседва с Магдалинчев, Панов, Гешев и Чолаков, това става онлайн.

Именно поради ограниченията против ковид съвещанието на Висш съдебен съвет не се организира в неговата постройка и зала, която е дребна, а в прилежащата постройка на Националния институт по правораздаване, където обаче всичко, което се случва в залите, се записва.

Посветени от юридическите среди загатват, че тази самодейност на Василев тъкмо в деня, когато Висш съдебен съвет изслушва Захарова, въобще не е инцидентна. Както и спирането на съвещанието на правосъдното държавно управление, с цел да може върховен представител на изпълнителната власт да приказва с най-високопоставените магистрати сякаш за бюджета.

Грубите им сметки демонстрират, че въпреки Захарова да е единствен претендент и то на соросоидния кръг към Иво Прокопиев, възможностите й да бъде определена не са доста огромни. По тази причина те допускат, че бюджетът на правосъдната система е единствено претекст Асен Василев да привика правосъдните шефове на раздумка посред чуването, а диалогът им евентуално ще бъде ориентиран към настояването Захарова да бъде определена.

Развоят на събитията следва и през околните час-два.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР