Новите цени влизат в сила още днес, съобщи председателят на

...
Новите цени влизат в сила още днес, съобщи председателят на
Коментари Харесай

Цената на природния газ пада с 11% от май

Новите цени влизат в действие още през днешния ден, заяви ръководителят на КЕВР Иван Иванов

© Анелия Николова Цената на природния газ понижава с 11.31% по отношение на април. Така одобрената цена става 22.35 лева./мВтч без включени цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. В съпоставяне с настоящата цена за април понижението е с 2.85 лева./мВтч. Новите цени влизат в действие още през днешния ден, заяви ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов.

По думите му общото понижение на природния газ по отношение на цените, годни до 31 март, е към 50%, като повода е съглашението сред " Булгаргаз " и " Газпром ", с което съветската компания се задължи да понижи цените със задна дата от 5 август м.г. до края на март 2020 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Понижението на природния газ е повече от декларираните от " Булгаргаз " при започване на април 6.67%. Общественият снабдител ревизира заявката си и по-рано през днешния ден изиска КЕВР да понижи цената на природния газ с 11.31%. С това " Булгаргаз " отрази настоящите данни за борсовите показатели на газа и курса на $, които влизат във формулата.

По-ниската стойност на природния газ ще се отрази и на парното и топлата вода. Понижението на топлинната сила е 3.95% приблизително за страната. За София то е в размер на -5.15%, за Пловдив -1.08%, Плевен -2.62%, Бургас -2.97%, Варна -1.30%, Враца -4.14%, Велико Търново -3.04%, и Разград -2.90%.
Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР