Новите родители най-често са неопитни и изпълнени със страх пред

...
Новите родители най-често са неопитни и изпълнени със страх пред
Коментари Харесай

Ако хълца, значи му е студено и други заблуди за бебето

Новите родители най-често са неопитни и изпълнени със боязън пред това, което ги чака, по тази причина могат елементарно да се объркат от безбройните препоръки, които получават от опитните – майки, баби и познати.

Затова и постоянно може да ги видите да вършат много странни операции на бебето, единствено тъй като са послушали това, което им е споделил еди кой си. А бебето не може да се опълчи и да изясни, че бъркат, тъй като се заблуждават. Нека забележим някои постоянно срещани заблуди:

Характерът на новороденото е неопределен

Желанията му се свеждат единствено до това да яде и да спи. Ама вие в действителност ли го мислите? Вярно, че множеството бебета спят по 20 часа в денонощие през първия месец от раждането, само че това не значи, че нямат построен темперамент и характер, в противен случай – имат и в случай че ви се коства, че будуват „ прекомерно доста “, никак не му се плашете. Щом е умерено, радостно и се храни добре, значи просто е по-енергично дете.

Трябва постоянно да е топло облечено

Това си е презастраховка на родителите – те избират да го навлекат с няколко броя ританки и да го завият добре с 2-3 одеалца, под претекст, че нослето и петичките му са студени. В разследване на което бебето се изпотява и нервничи. А формулата за обличане на дребното дете е елементарна:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР