Новите правила за пазаруване и новите часове за възрастни хора

...
Новите правила за пазаруване и новите часове за възрастни хора
Коментари Харесай

Отново хаос заради коридорите за пазаруване


Новите правила за извършване на покупки и новите часове за възрастни хора провокираха безпорядък в доста от магазините. Вчера здравният министър променни заповедта си и разпореди хората под 65 години да не бъдат допускани в магазините сред 13.30 и 16.30 часа. Аптеките пък би трябвало да ограничан клиентие под 65 години в часовете сред 8 и 10 сутринта и сред 13.30 и 16.30 следобяд.

Заради новата заповед на здравния министър в аптеки и хранителни магазини имаше комплициране и недоумение кой по кое време може да пазари. Стигна се и до напрежение, сподели репортаж на БиТиВи.

Зрителите от Русе изпратиха фотоси от 16 ч., на които се вижда по какъв начин хора чакат на опашка, с цел да бъдат позволени в комерсиалния обект.

И в аптеките трите часа следобяд са непокътнати за хората на и над 65 години. Но тук се резервира утринният „ зелен кулоар “ – т.е. часовете сред 08:00 и 10:00 ч.

Промяна в часовете за „ зеления кулоар “ провокира напрежение сред клиенти и охранители.

На входа на магазините бяха желани и документи за идентичност.

Във Враца заповедта тотално обърка хората над 65 години, които бързаха да пазарят във към този момент анулирания зелен кулоар от 8 до 10 сутринта.

Някои оферират друг режим за по-малките градове.

„ В другата България с огромните градове – София, Пловдив, там има напор, само че тук в тия дребните градове няма напор, не виждам смисъл в тия нелепости, които ги измислят. Днес едно, на следващия ден – друго “, споделя мъж от Враца.

Фармацевтите също са комплицирани и някои упорстват за анулация на възбраните.

„ За комерсиалните обекти – да, само че за аптеките всеки има потребност когато и да е на денонощието. В този миг ще има потребност някой от нещо незабавно и ще бъде на 25 години. Затова прислугвам хора непрекъснато, като съблюдават отдалеченост и влизат един по един “, твърди Румяна Желева, която е притежател на аптека.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР