Новите, по-високи цени на тока, парното и топлата вода не

...
Новите, по-високи цени на тока, парното и топлата вода не
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Цените на тока и парното може да скочат през зимата

Новите, по-високи цени на тока, парното и топлата вода не са напълно действителни, в случай че се зачетем в решението не КЕВР. В момента цените се задържат, само че през зимата техният ход може да стане още по-стръмен - за това предизвести в изявление за БНР Ваня Григорова, стопански консултант в КТ „ Подкрепа “.
„ Това напълно не са действителни цени – такива, каквито би трябвало да бъдат, в случай че отразим всички разноски. Това единствено може да ни каже, че ни чакат още по-тежки времена. “

Ръстът на цените, с цел да отразява действителността, би трябвало да е доста по-висок, добави тя.

30% от българските семейства не могат да си разрешат съответно отопление, което е четири пъти повече от междинното в Европейския съюз, където едвам 7 на 100 от семействата изпитват сходни усложнения, уточни Григорова.

Ако се обърнем към предходните 10 години и погледнем цените, по данни на Национален статистически институт приблизително с към 42% се усилват разноските на едно домакинство за осветяване, отопление и сила, разяснява Григорова.

Бедните семейства не могат да си разрешат финансови разноски, а откакто не могат, заплащат повече, посочи Ваня Григорова. По думите ѝ те живеят в неизолирани жилища и не могат да употребяват уреди с висока енергийна успеваемост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР