Новите изисквания към топло-електрическите централи са във връзка с евродиректива

...
Новите изисквания към топло-електрическите централи са във връзка с евродиректива
Коментари Харесай

Цената на тока скача заради новите екоизисквания към ТЕЦ-овете

Новите условия към топло-електрическите централи са по отношение на евродиректива 70 от 2010 и документа, признат от Еврокомисията през 2016. С тях се дефинират нови технологии, които могат да редуцират нездравословните излъчвания, изхвърляни в околната среда – серен диоксид, азотни оксиди, живак. Това сподели проф. Тотьо Тотев от Техническия университет в София пред телевизия " Блумбърг ".

Според него, настоящите условия са спазвани от всички огромни горивни съоръжения у нас, а въпросните нови еконорми условия ще бъдат въведени у нас след 4 години.

„ Може би огромна част от тях ще бъдат изпълнени, може би за някоя част от тях ще получим дерогация, а някои от тях могат да не бъдат изобщо изпълнявани до дъно “ По думите му значителният въпрос е дали си коства да се влагат такива огромни средства предвид на минималната промяна на изхвърляните нездравословни субстанции.

Прилагането на новите условия ще коства милиарди, като това неизбежно ще докара до повишение на цената на силата, безапелационен бе проф. Тотев. Каква тъкмо ще бъде скалата на повишаване, в този момент не може да се каже,но несъмнено цените ще се покачат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР