Новите директори на Националната агенция за приходите (НАП) и агенция

...
Новите директори на Националната агенция за приходите (НАП) и агенция
Коментари Харесай

Новите шефове на НАП и агенция „Митници“ представят приоритетите си

Новите шефове на Националната организация за приходите (НАП) и организация „ Митници " се чака през днешния ден да показват целите в работата си пред медиите.

Седмица откакто Румен Спецов размени Галя Димитрова в организацията за приходите, а Павел Тонев пое ръководството на митниците от Георги Костов, двамата ще дават отговор на въпроси на публицисти.

Заедно със служебния министър на финансите Асен Василев те ще показват ограничения за повишение на събираемостта на приходите и попречване на нарушавания, които ощетяват фиска.

И в организация „ Митници ", и в Национална агенция за приходите към този момент има и други кадрови промени, а предишния петък министър Асен Василев разгласи, че Национална агенция за приходите има доста ниска събираемост.

„ От малко над 4 милиарда са събрани малко над 2 милиарда... Системна ниска потвърждаемост на ревизионните актове - единствено 66% от тях са доказани ", сподели той.

Повишаването на приходите в хазната ще е един от топ целите на финансовото министерство. Василев разгласи, че ще търси благоприятни условия за продължение на ограниченията в поддръжка на бизнеса в пандемията.

На фотографията: Румен Спецов, шеф на Национална агенция за приходите (вдясно), и Павел Тонев - на организация „ Митници "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР