Новината за уволнението на Томас Тухел от в навечерието на

...
Новината за уволнението на Томас Тухел от в навечерието на
Коментари Харесай

Асистентът на Тухел посочи виновника за раздялата и каза: Вече не се търпеше

Новината за уволнението на Томас Тухел от в навечерието на Коледа може би изненада мнозина. Золт Льов - асистентът на германеца в клуба, удостовери информациите за скандал сред наставника и спортния шеф Леонардо. Ето какво описа помощник-треньорът по разнообразни тематики в изявление за унгарското издание Nemzeti Sport:

НОВИНАТА ЗА УВОЛНЕНИЕТО
“Останахме извънредно сюрпризирани, когато на 23 декември, след победа с 4:0 над, Леонардо ни събра, с цел да ни заяви, че отсега нататък клубът повече няма да разчита на Тухел. На фона на сложната 2020 година, в която стигнахме до край в Шампионската лига и трябваше да се борим с ковид, това решение беше извънредно непрофесионално. Истината е, че дори ние се представихме по-силно от предстоящото.

ЛЕОНАРДО
“Всички са чули, че през последните месеци имаше напрежение сред Тухел и спортния шеф. Летните прехвърляния не протекоха по метода, по който ние като щаб искахме. Основни играчи ни напуснаха преди финалния стадий от ШЛ и след това не бяха сменени пълноценно. Това породи напрежение сред избрани членове на управлението и спортно-техническия щаб. Спортният шеф имаше разнообразни от треньора хрумвания, само че не желая да влизам в елементи. Това накара Леонардо да реши, че желае да работи с различен щаб. Честно казано, всичко стана нетърпимо и нямаше по какъв начин да продължи по този начин. Рано или късно играта на тима щеше да се утежни вследствие на това. Даже е по-добре, че всичко завърши още в този момент, когато сме съвсем на върха на класирането и можем се разделим единствено с хубави страсти.

ЗА ПРЕЗИДЕНТА
Насер Ал-Хелаифи оценяваше добре работата и резултатите ни. Но би трябвало да отбележим, че когато той върна Леонардо в клуба, му даде свободата да ръководи от спортно-техническа позиция. През последните дни получихме две известия от президента, в които той се изрича ласкаво за нас. Благодари ни за това, че сме постигнали исторически за ПСЖ триумфи. Такова човешко отношение е рядко срещано на това равнище във футбола.

АТМОСФЕРАТА В ОТБОРА
В ПСЖ всичко се гледа, тъй като там се изливат доста пари. Спортните триумфи са от голямо значение и надлежно е мъчно да се оформят близки другарства. Звездите живеят в собствен си балон, като не са открити към другите хора и пазят персоналния си живот. Един от най-големите ни триумфи като щаб беше, че успяхме да убедим състезателите, че можем да печелим титли. Стараехме се да ги поддържаме при всевъзможни условия. Ние като треньори сме шефовете, само че гледахме да се държим с тях като със съотборници. Да спечелиш доверието на толкоз доста футболисти не е елементарно и дори за ПСЖ това е невиждано.,, и към този момент ми писаха, с цел да ми благодарят за взаимната работа. Определено спечелихме доверието им, а можехме и още доста.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР