Новината за посещението на съветника по националната сигурност на Джо

...
Новината за посещението на съветника по националната сигурност на Джо
Коментари Харесай

Ще се свършат ли пакетите с помощ за Украйна?

Новината за визитата на съветника по националната сигурност на Джо Байдън Джейк Съливан в Киев, съвпадащо в същия ден с новината, че Доналд Тръмп е на път да разгласи влизането си в бъдещата президентска конкуренция, акцентира украинската тематика по специфичен метод в американския дневен ред, който доста скоро може да стане неуместен за Киев.

Остават три дни до междинните избори за Конгрес, които радикално ще трансформират ситуацията на Капитолийския рид, и, гледайки фрагментите от Киев, елементарно се разбра, че Съливан, не доста удовлетворен (беше леден и официален), беше изпратен да успокои Зеленски, че и при републиканско болшинство в Конгреса, той няма да остане без настойници. Съливан беше укротен, апропо, освен с думите за " непоклатима и непоколебима " поддръжка. Парите, споделиха ясно в Пентагона, към момента са там.

Поредният пакет от военна помощ на стойност 400 милиона $ включва доставка на 45 осъвременени танка T-72B, 40 бронирани катера, финансиране за рационализация на зенитно-ракетни системи “Хоук ” и ремонт на 250 бронетранспортьора M1117. Отстрани може да наподобява, че златен дъжд продължава да вали върху Киев, само че при по-внимателно разглеждане на този пакет и предходните пакети се оказва, че не всичко е толкоз просто.

Безоблачният интервал на цялостно доверие от Вашингтон завърши.

Роля изиграха свадите с продажбата на оръжие на черния пазар. Пентагонът, съгласно “Хил ”, даже неотдавна изпрати група от съответни специалисти в Киев. Опарило се на украинската корупция, Министерството на защитата на Съединени американски щати към този момент стартира да поема цялата логистика на доставките.

Тук в Германия се основава щаб по въпросите на сигурността, който ще управлява както снабдяването, по този начин и образованието на ВСУ.

Е, не е ли идеалният декор за тръмпистите, които се втурват към висините на законодателната власт, най-крайните от които изискват прекъсване на крана на доларовия водопровод Вашингтон-Киев? И да, и не.

Когато конгресменът Марджъри Тейлър Грийн споделя на протест в поддръжка на Тръмп, че „ Украйна няма да получи нито цент при републиканците “, тя въобще не лъже.

Киев може и да не получава пари, само че Съединени американски щати ще продължат да доставят оръжие. Просто американският военно-промишлен комплекс ще продължи да получава пари, чиито лобисти от десетилетия са най-много... републиканците. Вземете да вземем за пример контракта за доставка на 1100 дрона “Финикс Гост ”, включени в последния пакет за военна помощ. Те се създават не от Харковския самолетен цех или от завода “Антонов ” в Киев, а от “Евекс ”, чиято централа е в Солана Бийч, Калифорния. Един от най-продемократичните щати в Америка. Ще дойдат републиканците на власт и имената на военните корпорации и номерата на изборните региони, в които се намират, ще се трансформират. Нищо повече.

Какво друго? Почти несъмнено, както се е случвало нееднократно, алените линии ще бъдат преместени. В последна сметка, в случай че си спомняте, в началото във Вашингтон се опасяваха да изпратят нещо по-сериозно от “Стингър ” и “Джавелин ” в Украйна, само че по-късно се стигна до гаубици M777 и РСЗО ХИМАРС. И точно ястребовите републиканци бяха измежду тези, които желаеха Байдън да даде за последните ракети с огромен обхват до 300 км.

Няма ли да се опитат да го създадат същото, седейки на Капитолия в още по-голям брой? Същата е историята с танковете.

Да, към този момент Киев получава руски мостри (същите Т-72), само че въпросът дали те ще бъдат сменени от “Ейбрамс ” е въпрос на време. С бойните самолети, общо взето, е същото.

Но какво да кажем за тези, които са недоволни? Наскоро във Вашингтон естаблишмънтът на Демократическата партия сподели по какъв начин може да сложи крайната левица на мястото й. Писмо от 30 конгресмени за договаряния с Русия не оцеля даже два дни. Едва ли крайнодесните ще се оправят по-трудно. Републиканският естаблишмънт, макар цялата съпротива на Тръмп, към момента е на власт и той (както и демократическият) също е покрай ядрото на американската „ дълбока страна “. Дори най-богатият човек в света, Илън Мъск, беше неотложно заставен да заплати за украинския интернет.

Тоест съществуването на антируски консенсус (както съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов назова настоящето положение на нещата), по дифолт, предполагащ непрекъсната военна помощ на Украйна за продължение на опосредствената войната с Москва, никакви междинни избори, несъмнено, няма да слагат под въпрос. В последна сметка този консенсус се роди в недрата на това, което Доналд Тръмп назовава „ Вашингтонското тресавище “.

И даже завръщането на Тръмп в Белия дом не подсигурява пресушаването на това тресавище.

В последна сметка за четири години 45-ият президент на Съединените щати не съумя да се оправи с подобен размер мелиоративни действия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР