Новината за неотдавнашното символично покачване на цената на електромобилите Tesla

...
Новината за неотдавнашното символично покачване на цената на електромобилите Tesla
Коментари Харесай

През последните няколко седмици акциите на Tesla поскъпнаха с 40% и увеличиха капитализацията на компанията с 200 милиарда долара.

Новината за неотдавнашното алегорично повишаване на цената на електрическите автомобили Tesla Model Y в Съединените щати в допълнение увеличи цената на акциите на автомобилния производител, които към този момент нарастват съвсем две следващи седмици. Рекордното за подобен интервал нарастване на капитализацията на компанията се мери с над 200 милиарда $, защото акциите на Tesla са поскъпнали с 40% през този интервал.

Всъщност, съгласно Reuters, капитализацията на Tesla е повишена с съвсем 240 милиарда $ през последните няколко седмици и самата тази сума надвишава капитализацията на Toyota Motor — най-големият производител на коли във връзка с броя на създадените транспортни средства, който по капитализация е на второ място след Tesla. Същият бизнес на компанията на Илон Мъск в този момент се прави оценка от борсата на $814 милиарда Това надалеч не е исторически връх, защото капитализацията на Tesla към този момент надвиши $1 трилион, само че в края на предходната година загуби до 65% от постигнатото в цялата му история.

Оптимизма на вложителите беше поощрен и от известията на съперниците GM и Ford Motor за желанието им да употребяват NACS конектора на Tesla, с цел да свържат своите електрически автомобили с фирмените зарядни станции в Северна Америка. Добавянето на повече клиенти към мрежата от зарядни станции Supercharger ще бъде нов източник на доходи за Tesla и това още повече предизвиква купувачите на акциите на компанията.

За спекулантите, които се пробват да се възползват от евентуалния спад в цената на акциите на Tesla, последните две седмици са довели до загуби от над 7 милиарда $, съгласно S3 Partners, а от началото на годината техните загуби са достигнали 12,7 милиарда $. Без подозрение, като главен акционер в Tesla, Илон Мъск съумя да усили персоналното си благосъстояние сносно през последните две седмици. Сега акциите на Tesla се търгуват на равнища, които за последно бяха следени при започване на октомври предходната година, а проектите на Мъск да купи Twitter за 44 милиарда $ бяха източник на безпокойствие за вложителите, защото се предполагаше, че значително се финансира от Мъск посредством продажбата на акции на Tesla, а това също го отклони от ръководството на тази компания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР