Новината на деня безспорно е заявката на правителството за 10-процентно

...
Новината на деня безспорно е заявката на правителството за 10-процентно
Коментари Харесай

Новината на деня и Корнелия Нинова покрай нея…

Новината на деня несъмнено е поръчката на държавното управление за 10-процентно нарастване на заплатите в бюджетната сфера.

Във всяка развита страна фондовата борса ще подскочи от сходна вест. Не и при нас и не, че е изненада.

Тя беше поднесена поетапно – първо от финансовият министър Владислав Горанов в един утринен блок и по-късно бе доказана от премиера Борисов във Варна.

На фона на бюджетния остатък и в случай че в действителност не се случи нещо трагично на международните пазари, това заричане ще бъде изпълнено и ще се разбере още при разискването на Бюджет 2019.

А отчитайки глада за фрагменти в частния бранш може да се допусна, че за поредна година скокът в заплатите в страната като цяло ще бъде с нови 10 на 100, написа в коментар за Вевести.бг Евгени Петров.

Та около новината на деня, тъкмо в този миг и навръх този декор идва друга вест от бранителите и стожерите на бедните и онеправданите – Българска социалистическа партия, чийто хайлайф се къпе в четиризвезден спа-хотел в Баня, Разложко.

От Разлог лидерката Корнелия Нинова заяви, че законодателната стратегия на левицата е подготвена и включва закони, които касаят живота /!/ на всеки българин.

Е, не на всеки, изключително като се разбере, че нито има закони за повишение на приходите, нито за избавяне на хора от пътища-убийци, нито за отбрана на застрахованите в „ Олимпик”…

Там просто има законопроекти, върху които от дълго време се работи и в България, и в Европа. Като законопроекта против двойните стандарти на храните. Но от него надали зависи животът на доста българи.

Същата работа е и с нервността към българско произвеждане и търговски вериги, какъвто бил втория законопроект. „ С него подкрепяме българското родно произвеждане “, изяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Според мен най-добре подкрепят българското произвеждане самите търговски вериги, които го изкупуват и продават на мен и всички вас на ниски цени. Навремето да се ударят огромните търговски вериги беше концепция на земеделеца Спас Панчев, който най-после напусна Нинова, само че явно концепциите остават…И не престават да са безпределно глупави…

Дойдохме си на думата – третият проектозакон на Българска социалистическа партия е Законът за ръководство на държавните предприятия. Същността на този закон е ръководство не на партиен принцип, не на бордовашки принцип “, сподели Нинова.

Сигурен съм, в случай че се следва опитът на Нинова с „ Техноимпекс” нищо положително не ни чака. Както и със смахнаните хрумвания на Драго Стойнев да национализираме „ Химко” и да се преборим с безработицата във Врачанско.

„ Следващият ни закон е Законът за обезщетение на тракийските българи. Него изработихме дружно със Съюза на тракийските сдружения “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Ами добре, предложете този законопроект и, като стане закон, го пратете на Ердоган. Или оставете тази работа на президента. И без това се чуди какво да прави. Но с него, както и с останалите няма да се изпълни хазната.

В умозаключение – ще бъдете вест, в случай че биете ГЕРБ и обещаете с тези проектозакони да повишите приходите на българина с най-малко 15 %.

По принцип по времето на социализма по този начин беше при започване на всяка петилетка. А, да, и да не забравите букета за паметника на Живков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР