Новината излезе на бял свят след като днес изненадващо стана

...
Новината излезе на бял свят след като днес изненадващо стана
Коментари Харесай

Американските астронавти ще кацат на Луната с индийски ракетни двигатели

Новината излезе на бял свят откакто през днешния ден изненадващо стана ясно, че Съединени американски щати са изостанали в космонавтиката спрямо всички останали страни. А най-видна е рецесията в американското двигателостроене.

“Никога не сме били положителни в основаването на ракетни мотори ”, оповестява топ началник на НАСА. “Така беше и през 60-те години, когато стъпвахме на Луната, само че тогава Вернер декор Браун ни оказа помощ – а той е немец. Дълго време летяхме с неговите мотори, до момента в който рухна режимът в Съюз на съветските социалистически републики. След това руснаците се смилиха над нас. И до ден сегашен всяка наша междупланетна задача е оборудвана с съветски мотор, даже в случай че главният й е американски. Ей по този начин, за всеки случай ”. 

Що се касае до Илон Мъск, шефът е безапелационен: “Но той е южноафриканец, не може да ни реши рецесията. Единственият ни късмет е да се обърнем към тези, които кацат на Луната, за разлика от нас –  Индия и Китай ”. 

Така спускаемият лунен уред за кацане на Луната ще бъде оборудван с индийски ракетни мотори. Но тогава даже и фактът, че астронавтите ще забият американското знаме през 2024-та, няма да може да скрие от обществеността какъв брой е дълбока рецесията. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР