Нови законодателни разпоредби на ЕС срещу дъмпинговия и субсидирания внос

...
Нови законодателни разпоредби на ЕС срещу дъмпинговия и субсидирания внос
Коментари Харесай

ЕС въведе нови регулации срещу дъмпинга

Нови законодателни разпореждания на Европейски Съюз против дъмпинговия и субсидирания импорт от страните със обилни изкривявания на пазара в резултат на държавна интервенция влязоха в действие от през днешния ден, заяви пресслужбата на Европейската комисия.

Обичайният метод за изчисляването дали има дъмпинг е да се сравнят износните цени с цените или разноските на вътрешния пазар в страната експортьор. Ако заради държавна интервенция в стопанската система цените или разноските на вътрешния пазар са изкривени, Европейска комисия към този момент няма да ги взима поради при изчислението на цената на вътрешния пазар. Вместо това тя ще употребява други сравнителни стойности, които отразяват индустриалните и продажбените разноски без деформиране.

Новият метод за пресмятане може да се ползва във връзка с всяка страна от Световната комерсиална организация (СТО). Преди да се приложи обаче ще е належащо да се потвърди, че в стопанската система на страната експортьор има обилни изкривявания поради държавна интервенция. Комисията ще изследва всички доказателства, показани в хода на следствието. Европейска комисия може да сформира отчети, в които да разказва стопанските системи на някои страни или браншове.

Комисията издаде през вчерашния ден първия от отчетите и той е отдаден на Китай,, тъй като главната част от работата на Европейски Съюз за противопоставяне на дъмпинга е обвързвана с вноса от най-голямата комунистическа страна. Следващият отчет ще бъде за Русия.

Предприятията от Европейски Съюз могат да разчитат на отчетите по страни като доказателство, въз основа на което да желаят при антидъмпинговите следствия да бъде употребен новият метод на пресмятане.

Предприятията от Европейски Съюз могат да разчитат на отчетите по страни като доказателство, въз основа на което да желаят при антидъмпинговите следствия да бъде употребен новият метод на пресмятане.

В хода на всяко следствие Европейска комисия ще изследва всички доказателства по случая и дали на тяхна основа следва да се ползва новият метод. Всички страни, наранени от обещано следствие, в това число държавното управление на съответната страна, както и производителите експортьори, ще имат опцията да показват мнения и да внасят опровержения по наличието на отчетите в хода на следствието.

По новия метод за пресмятане от голяма важност може да бъдат обществените и екологичните стандарти. Когато избира подобаващата представителна страна за замяната на разноските, с изключение на брутния народен приход на глава от популацията или други относими стопански индикатори, Европейска комисия може да взема поради и нивото на обществената протекция и опазването на околната среда в представителната страна източник.

Подсилва се законодателството на Европейски Съюз против дотациите, тъй че отсега нататък всички нови дотации, разкрити в хода на обещано следствие, да могат да бъдат разследвани и отразени в дефинитивно наложените мита. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР