Нови въздушни удари са били насочени срещу украинската столица Киев

...
Нови въздушни удари са били насочени срещу украинската столица Киев
Коментари Харесай

Има голям пожар. Русия напада Киев и Днепропетровска област

Нови въздушни удари са били ориентирани против украинската столица Киев и южната област Днепропетровск рано сутринта в понеделник съгласно локални публични лица. Украинският президент Володимир Зеленски заяви и за тежки борби към два града в източния район на Донбас в Украйна.

Ударите идват, откакто преди седмица вълна от съветски ракети умъртви минимум 19 души в Украйна при най-тежката бомбардировка от месеци. Тогава се състоя първият обстрел над Киев от месеци.

Андрий Йермак , шеф на кабинета на украинския президент, написа в приложението Телеграм в понеделник, че Киев е бил ударен от безпилотни летателни апарати, известни като дронове-камикадзе. „ Руснаците считат, че това ще им помогне “, написа Йермак.

През последните седмици Русия употребява така наречен безпилотни летателни апарати самоубийци все по-често, с цел да насочва офанзивите си към градски центрове и инфраструктура, в това число електроцентрали.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в Telegram, че е имало няколко детонации, като очевидци оповестяват за три. " Всички служби са на път за място. Подробности по-късно. Въздушната паника продължава. Стойте в укрития! " написа Кличко.

Взривовете са провокирали пожар в нежилищна постройка и са нанесли вреди на няколко жилищни блока, сподели още Кличко. Все още няма информация за жертви. По-късно Кличко заяви за още два удара.

Също в понеделник на юг е избухнал огромен пожар в енергийно оборудване в региона на Днепропетровск след попадение на ракета през нощта съгласно локален чиновник рано.

„ Три противников ракети бяха унищожени от нашите сили за противовъздушна защита “, написа Валентин Резниченко , губернатор на района, в Телеграм. " Една ракета е поразила обект на енергийната инфраструктура. Има огромен пожар. Всички служби работят на място. "

На 10 октомври Русия нанесе удари против Киев и други градове в Украйна, които убиха минимум 19 души, раниха 105 други и бяха наказани и провокираха интернационално неодобрение. Ден по-късно Москва извърши нови удари, въпреки и в по-малък мащаб, като порази енергийни съоръжения в Западна Украйна надалеч от фронта.

Освен в Киев и Днепропетровск не престават тежките боеве и към два града в източния район Донбас съгласно публични лица. „ Ключовите горещи точки в Донбас са (градовете) Соледар и Бахмут “, сподели украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание в неделя. „ Там се водят доста тежки борби.

През уикенда беше обявено за тежки сражения двете донбаски области Донецк и Луганск, както и в южната провинция Херсон. Това са три от четирите района, в които Русия организира интернационално непризнати референдуми за анексия през септември.

Бахмут е цел на съветските сили от лятото. Соледар е навръх север от Бахмут. Зеленски също по този начин сподели, че съвсем 65 000 съветски бойци са били убити от началото на непровокираната инвазия на Москва на 24 февруари. Това е доста по-голямо число от публично обявената ор Москва статистика от 21 септември, съгласно която са починали 5 937 съветски военни.

Министерството на защитата на Русия заяви на 16 октомври, че съветските сили са отбили напъните на украинските войски да настъпят в областите Донецк, Херсон и Николаев. Русия също съобщи, че продължава въздушните удари по военни и енергийни цели в Украйна.

Британското министерство на защитата заяви в ежедневния си разследващ бюлетин в понеделник, че Русия е изправена пред по-остри логистични проблеми на юг след повредата на моста, свързващ континентална Русия с Крим, породена от гърмеж на 8 октомври.

По-късно денем се чака в Люксембург външните министри на Европейски Съюз да засилят военната поддръжка на блока за Украйна, като започват задача за образование на 15 000 украински бойци и дават още 500 милиона евро (487 милиона долара) за оръжия. Очаква се външните министри да подпишат решенията на срещата, а дипломатите споделят, че задачата би трябвало да стартира да действа през ноември.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР