Нови тротоарни плочки започнаха да редят работниците на локалното платно

...
Нови тротоарни плочки започнаха да редят работниците на локалното платно
Коментари Харесай

Локалното на бул. „Христо Ботев с нов асфалт и тротоар

Нови тротоарни плочки започнаха да редят служащите на локалното платно на бул. „ Христо Ботев”, където към този момент е прокаран нов тръбопровод по контракт сред ВиК ЕООД и компания „ Драгиев и ко”.

Пешеходната настилка към квартал „ Триъгълника” към Централна гара беше в сериозно положение и хората се спъваха в потрошените плочки. В плана за реорганизация на водопровода е планувана пътната настилка от бордюр до бордюр на трите булеварда - „ Христо Ботев”, „ Копривщица” и Коматевско шосе до кръстовището с бул. „ Александър Стамболийски”, само че без да са заложени средства за тротоарите.

Локалното платно на бул. „ Христо Ботев” ще се асфалтира вместо досегашната настилка от павета. На тротоара е уплътнена основата и се поставят нови плочки със средства, обезпечени от програмата за поправки и благоустрояване на регион „ Централен”. Не можехме да оставим разрушените плочки, по тази причина взехме решение с наши средства да възобновим тротоарите, въпреки че с този неочакван обект парите, предоставени от общинския бюджет за кварталите, свършват, изясни кметът на региона Георги Стаменов.

В момента се довършва един от последните до този миг обекти - реконструкцията на ул. „ Канец”, една от пресечките на Малката основна, против Халите. На дребната улица са сменени тръбопровод и канализация и се довършва настилката.

Магистралният тръбопровод се подменя от двете страни на бул. „ Копривщица” сред надлеза и Пещерско шосе, а също по този начин на Коматевско шосе в посока бул. „ Никола Вапцаров”. Движението е спряно единствено в една от лентите, където се инсталират новите тръби.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР