Нови стационарни камери на няколко възлови места в София ще

...
Нови стационарни камери на няколко възлови места в София ще
Коментари Харесай

Нови камери ще следят за скоростта на големи булеварди в София

Нови стационарни камери на няколко основни места в София ще бъдат сложени по искане на кмета на града Васил Терзиев. Целта е да се лимитират злополуките в столицата, които най-често се случват поради несъобразена скорост. Новината заяви самият Терзиев в профила си във Фейсбук и категорично уточни местата, на които ще бъдат ситуирани камерите.

Това са основни улици и огромни булеварди с многолентово придвижване, като Околовръстния път, бул. „ Сливница “, бул. „ Черни Връх “, ул. „ Цар Борис III “ в частта към кв. „ Княжево “,  бул. “България “, бул. „ Цариградско шосе “ и други.

Договорихме се „ Пътна полиция “ да сложи стационарни камери на сериозните места по тези трасета. Столичната община ще проектира и приготви слагането на камерите, а Столична дирекция на вътрешните работи ще обезпечи самите устройства “, написа Терзиев.

Кметът добавя, че на територията на града всеки ден към този момент работят сред 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, по този начин наречените " триноги ", които Столичната община подари на Министерство на вътрешните работи през последните години.

Терзиев е изискал от Столична дирекция на вътрешните работи да бъдат подхванати спомагателни ограничения за пътната сигурност към учебните заведения и детските градини в София.
И още
Освен това са били разисквани най-честите нарушавания на пътя и какво може да се направи, с цел да се сведат до най-малко. Така да вземем за пример Терзиев написа, че случаите с пешеходци могат да бъдат понижени с положително осветление на кръстовищата. Пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, в случай че преди тях се инсталират неравности, повдигнати кръстовища и спомагателна светлинна сигнализация. Скоростта в града би трябвало да се управлява по-добре даже и във вечерните часове, показва кметът.

Обърнах особено внимание на автомобилните гонки в града и поисках  систематичен надзор и съществени наказания за нарушителите. “

Неправилното паркиране също е взето поради, като то би трябвало да се ограничи, защото постоянно пречи както на пешеходците, по този начин и на видимостта на водачите. Инспекторите от Центъра за градска подвижност към този момент постоянно наблюдават за такива случаи, споделя още кметът.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР