Нови сблъсъци по границата между Колумбия и Венецуела. Съобщава се

...
Нови сблъсъци по границата между Колумбия и Венецуела. Съобщава се
Коментари Харесай

Нови сблъсъци по границата между Колумбия и Венецуела

Нови конфликти по границата сред Колумбия и Венецуела. Съобщава се за четирима починали и стотици ранени. Повод за насилието станаха опитите на опозицията да вкара във Венецуела филантропична помощ.

Венецуелските сили за сигурност използваха сълзотворен газ и стреляха по хората, опитващи се да пренесат филантропичната помощ. Няколко камиона бяха подпалени.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи, че скъсва дипломатическите си връзки с Богота и насочи остри рецензии против колумбийския си сътрудник:

„ Той хвърля камъни, само че има ангелско лице. Истината е, че ти си дяволът. Ще бъдеш отхвърлен поради това, че се месиш във Венецуела, кучи наследник такъв”.

Съединените щати приканиха венецуелските управляващи да позволен филантропичната помощ в страната.
Майк Помпео: Вашингтон ще премине към каузи, с цел да отбрани демокрацията във Венецуела След напрежението по границата на страната Гуайдо прикани интернационалната общественост да обмисли "всички разновидности "
„ Съединени американски щати ще преминат към дейности против тези, които се опълчват на мирното възобновяване на демокрацията във Венецуела. Дойде времето да се работи в поддръжка на обезверения венецуелски народ”, написа в „ Туитър” държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

Утре американският вицепрезидент Майк Пенс ще се срещне с водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР