Нови разкрития за фалита на FTX Group на Сам Банкман-Фрийд

...
Нови разкрития за фалита на FTX Group на Сам Банкман-Фрийд
Коментари Харесай

Нови разкрития: фалиралата крипто борса FTX е прехвърляла милиони с емотикони

Нови разкрития за банкрута на FTX Group на Сам Банкман-Фрийд демонстрират, че проверяващите изпитват усложнения да открият обявените активи на компанията в брой и криптовалути. Експертите се оплакват и от неналичието на механизми за вътрешен надзор и непълна документи в сринатия криптооператор.

" Те са съумели да " открият и обезпечат единствено част от цифровите активи на FTX Group ", съобщи Джон Джей Рей - новият основен изпълнителен шеф на групата, в документално изказване, подадено в съда по несъстоятелността в четвъртък и представено от международните медии.

Документ, подаден от новия основен изпълнителен шеф на FTX Ре разкривта унищожителни детайлности за изпадналия в рецесия търговец на криптовалути.

Заявлението, подадено в съда по неплатежоспособност на Съединени американски щати в Делауеър, разкрива просвета на немарливост и разхищаване. Рей, който е управлявал енергийната компания Enron по време на нейния банкрут, съобщи, че " това е един от най-окаяните образци за корпоративен надзор ", с които се е сблъсквал.

Според Рей разноските са били одобрявани с цветни емотикони, а жилищата на чиновниците са били купувани с пари на компанията

Досега единствено към $740 милиона в криптовалути са били подкрепени в така наречен студени портфейли или складове за криптовалути. Не е ясно също по този начин какъв брой парични средства е имала FTX Group, когато е подала молба за оповестяване в неплатежоспособност. Досега специалистите са разкрили към $560 милиона, които могат да бъдат приписани на разнообразни компании от FTX.

През последните дни някогашният началник на FTX Банкман-Фрийд съобщи в дълги изказвания в Twitter, че ръководената от него борса разполага с задоволително активи - над $8 милиарда. Досега обаче експертите по неплатежоспособност са съумели да съберат единствено част от тази сума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР