Нови противоепидемични мерки в цялата страна за 14 дни обяви

...
Нови противоепидемични мерки в цялата страна за 14 дни обяви
Коментари Харесай

Студентски град опустя след въвеждане на новите мерки

Нови противоепидемични ограничения в цялата страна за 14 дни разгласи със заповед здравният министър проф. Костадин Ангелов. Една от тях е, че всички висши образователни заведения минават на отдалечено образование. Техните ученици напущат аудиториите и ще се приготвят онлайн.

В столичния квартал " Студентски град " инспекция на NOVA откри, че огромна част от студентите са решили да се приберат по родните си места. В столицата остават единствено тези, които работят и се постанова да са на място. Улиците из квартала са пусти, което не е типични за това време на годината. Тази стъпка на младежите шефът на Студентска поликлиника доктор Вихрен Заяков дефинира като потребна и позитивна в епидемиологичната обстановка, защото високата централизация на хора в малко пространство, както е в общежитията, ще увеличи риска от заразяване.

" В фамилна среда би трябвало да е по-добре. " Студентски град " доста се е опразнил. Рядко се вижда такова нещо. Бих предложил най-добронамерено да се съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да не се постанова на хората да се срещат с минусите на системата ", сподели още медикът.

Той уточни, че по принцип октомври е месецът с най-високо ползване на медицински услуги за годината. За 2020 година обаче е регистриран спад от близо 40%. Д-р Заяков увери, че в Поликлиниката са спазени всички ограничения за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР