Нови програми за младите пуска Министерството на спорта. Това съобщи

...
Нови програми за младите пуска Министерството на спорта. Това съобщи
Коментари Харесай

На форума на Стандарт! Строят младежки центрове. Нови програми за хората до 29 г.

Нови стратегии за младите пуска Министерството на спорта. Това заяви зам.-министър Диана Иванова на форума „ Нов стандарт за младите – Образование. Иновации. Предприемачество ”, проведен от медията ни в столичния х. „ Маринела ”. Тя прикани младежките организации и сдружения да наблюдават уеб страницата на Националната осведомителна система на младежта.

Държавата стартира градеж на юношески центрове, сподели още Иванова. Но незабавно изясни, че колкото и да приказваме за обществени и юношески пространства, не знаем по какъв начин да приобщим младите към тях.  Те все по-малко поддържат връзка в юношески центрове. Не знаят по какъв начин да го вършат. И младежките организации са тези, които би трябвало да ни оказват помощ, сподели зам.-министърът на спорта.

Нашата цел като министерство е да създадем условия за развиването на младите и за тяхното израстване. Националната стратегия за младежта и Националната стратегия за осъществяване на юношески действия дават опция за това, сподели Диана Иванова.

По Националната стратегия за осъществяване на юношески действия плановете са подадени и сега се преглеждат. Те са за поощряване на юношески интензивности за запазване на околната среда, за гражданско присъединяване и здравословен метод на живот. Националната стратегия за младежта се финансира от държавния бюджет и е за 5 години. По нея могат да се възползват хора от 15 до 29 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР