Нови правила за управлението на електрическите тротинетки предлага председателят на

...
Нови правила за управлението на електрическите тротинетки предлага председателят на
Коментари Харесай

Нови правила за електрическите тротинетки предлага Георги Георгиев

Нови правила за ръководството на електрическите тротинетки предлага ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Промените, импортирани към този момент в СОС, плануват нови санкции и ограничавания за екологичните, само че от време на време рискови транспортни средства, които станаха извънредно известни в последните години. Личните към този момент са над 8 000 на територията на общината, а към 2000 се отдават чартърен от три разнообразни компании.

„ София е огромен и съвременен град и бързото увеличение на броя на устройства за персонална подвижност, по-просто казано тротинетките, е разумно и предстоящо. Те са значим фактор за понижаване на замърсяването на въздуха, въглеродните излъчвания и автомобилните тапи ", означи Георгиев на конференция през днешния ден. " За страдание, обаче, през последните две години станахме очевидци на произшествия с тротинетки – от самозапалване вследствие на зареждане, през произшествия с пешеходци и коли до фрагменти с хора, които карат с безразсъдно висока скорост сред колите "

Налице са непрекъснати недоволства и за погрешно паркирани тротинетки, като от 2021-ва насам Министерство на вътрешните работи е открило 1604 нарушавания.

Ето какво плануват новите правила:
Забрана на придвижване на тротинетки в паркове, градини, площади, тротоари и по пешеходни зони. Там придвижването е разрешено единствено посредством побутване, т.е. не могат да се карат.Задължение за операторите или притежателите, които дават чартърен тротинетки, да лимитират софтуерно скоростта им до 5 км/ч в зоните, в които е неразрешено придвижването, а във всички останали зони скоростта на електрическите транспортни средства да се органичава до 25 км/ч.Забранява се паркирането по необятни градски пространства като: паркове, градини, детски и спортни площадки, зелени площи, пешеходни пространства, спирки на градския превоз, входове към метростанции, входове на здания, рампи за хора с увреждания.Изключение вършат избраните за това места от Столична община в границите на паркове, градини и пешеходни пространства. Тези места се дефинират в едномесечен период от приемането на Наредбата. Към сегашния миг има 200 такива места.Задължение на операторите или притежателите, които дават чартърен тротинетки да указват в мобилните приложения допустимите места за придвижване и паркиране, както и че е неразрешено ръководството след приложимост на алкохол или наркотични субстанции или техните аналози. Задължение на операторите или притежателите, които дават чартърен тротинетки, да отстраняват погрешно паркирани електрически тротинетки не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа в почивни дни след осъществяване на нарушаването в интервала сред 08.00 ч. и 18.00 ч.
Въвеждат се и редица санкции:

 50 лева санкция за физическо лице за:

- погрешно паркирана електрическа тротинетка;

- придвижване по пешеходни и други открити градски пространства без бутане;

- ръководене на електрическата тротинетка с над 25 км/ч

 от 500 до 1 000 лева имуществена глоба за юридическо лице, което:

- не ограничи скоростта на придвижване на тротинетка до 25 км/ч;

- не ограничи скоростта на придвижване на тротинетка до 5 km/h в паркове, градини и тротоари;

от 500 до 1 000 лева имуществена глоба за юридическо лице, което не указва в приложението допустимите места за паркиране;

300 лева имуществена глоба за юридическо лице, което не отстрани погрешно паркирана тротинетка не по-късно от 4 часа в работни дни и 6 часа в почивни дни след констатиране на нарушаването. При наново нарушаване санкцията е от 500 лева

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР