Нови ограничения за справяне с разпространението на COVID-19 въвеждат редица

...
Нови ограничения за справяне с разпространението на COVID-19 въвеждат редица
Коментари Харесай

Редица страни въвеждат нови ограничения за справяне с COVID-19

Нови ограничавания за справяне с разпространяването на COVID-19 вкарват редица страни. В международен мащаб над 115 милиона и 700 хиляди са доказаните случаи на ковид, а умрелите са над два милиона и половина.

Германия удължава рестриктивните мерки, наложени поради пандемията от COVID-19 с три седмици - до 28 март. В някои от регионите обаче с по-ниско разпространяване на вируса ограниченията ще бъдат облекчени.

Предвижда се и опция за връщане към анулирани ограничавания, в случай че седмичният показател на заразяване надвиши 100 на 100 000 души население в три поредни дни.

Естония също от през вчерашния ден стегна ограниченията. Забраняват се събитията на закрито, а културните и развлекателните центрове, които до момента работеха с ограничавания, ще затворят.

Междувременно Литва продължава внимателно да разхлабва рестриктивните мерки, вследствие на намаляването на новите случаи.

През уикенда ще бъдат отворени музеите навън, естествените паркове, зоологическите градини и други действия на открито. Посетителите обаче ще бъдат ограничавани. Библиотеките и автошколите възобновят активността си.

Чехия и Словакия ще получат в допълнение по 100 000 дози от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ от своите сътрудници в Европейски Съюз. Двете страни са измежду най-засегнатите от пандемията в света. Чехия насочи молба за помощ към някои европейски страни поради препълнените си лечебни заведения.

В същото време Япония вкарва правила за допускане на чужденци на своя територията, идващи от някои европейски страни. В момента в страната се позволяват единствено японски жители и дълготрайно пребиваващи чужденци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР