Нови облаци надвиснаха над фондовия пазар в САЩ - във

...
Нови облаци надвиснаха над фондовия пазар в САЩ - във
Коментари Харесай

След лихвите и финансовите резултати започнаха да удрят борсите в САЩ

Нови облаци надвиснаха над фондовия пазар в Съединени американски щати - във вторник обществената мрежа Snap направи неприятни прогнози за активността си, а в следствие акциите й паднаха с 40%, което изтри 15 милиарда $ от цената и смъкна цената й под тази на първичното обществено предложение. Сривът повлече и останалите огромни тех компании и обществени мрежи.

Собственикът на Фейсбук - Meta потъна с съвсем 10%, а дружно с Alphabet, Twitter и Pinterest загубите са към 165 милиарда $, единствено час след началото на борсовата търговия в Ню Йорк. Разпродажбите се трансферираха и върху криптопазара, който в последно време върви ръка за ръка с акциите. Bitcoin се намали през днешния ден с над 4% до 28.7 хиляди $, етерът е надолу с над 6% до 1921 $ за монета.

Причините за терзанията на Уолстрийт донесе Snap - откакто през април обществената мрежа регистрира растеж в потребителите, през днешния ден тя понижи упованията си за доходи и облага, като за причина изреди действително всички отрицателни фактори за пазарите и макроикономиката сега: инфлацията и високите лихви, които оказват отрицателно въздействие на маржовете и отхвърлят нови клиенти; нарушените доставки, промени в политиките на обществените платформи поради регулаторни ограничавания, проблеми с пазара на труда, както и напрежението към войната в Украйна. Като краен резултат се чака всичко това да свие рекламните доходи към обществените мрежи и търсачки, само че е и доста показателно какъв брой бързо се трансформира средата и въздейства върху бизнеса.
Реклама
Инвеститорите незабавно одобриха тези закани като годни и за останалите компании в бранша, което се трансферира върху техните акции. Това донесе и спад на Nasdaq - 3.5% след отваряне на борсовата сесия.

" Усещането ни е, че придвижването се дължи повече на макро и индустриални фактори, в сравнение с характерните за Snap трендове ", разяснява в записка до вложителите Piper Sandler Том Чемпион, представен от Bloomberg.

Анализаторът на Citi Роналд Джоузи се съгласява, като чака свиването на стопанската система да окаже въздействие върху интернет бранша, а платформи, които са ориентирани към имиджова реклама, като Twitter, Гугъл YouTube и Pinterest може да усетят по-голям удар като цяло.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР