Нови мерки срещу разпространението на COVID-19 са в сила от

...
Нови мерки срещу разпространението на COVID-19 са в сила от
Коментари Харесай

ОБЗОР: Нови COVID мерки в Пловдив от днес, правителството одобри Бюджет 2022

Нови ограничения против разпространяването на COVID-19 са в действие от през днешния ден в Пловдив и региона. Причината е влошаващата се епидемиологична конюнктура.

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната доближи 1752.41 на 100 хиляди души население. Това сочат данните на Единния информативен портал.

От петте района, на които е разграничена България в картата на епидемиологичната конюнктура, единствено един – североизточният, е в Етап 2.

1766 са новите случаи на COVID-19 в Пловдивска област за интервала 29-31 януари. Хоспитализираните пациенти от региона към днешна дата са 454.

В последните седмици се усилва броят на пациенти, които сега са инфектирани с COVID-19, а неотдавна са преболедували вируса. Това виждат персоналните лекари в Пловдивско, заяви пред TrafficNews шефът на джипитата в региона доктор Костадин Сотиров.

" Клетъчният имунитет на имунизираните и преболедувалите е задоволително мощен против Омикрон. До една седмица чакам спад в случаите в София, Благоевград, Перник, Кюстендил и нарастване в Североизточна България. В област Бургас случаите ще се стационират и ще намалеят. В края на март ще имаме внезапен спад ". Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев.

На този декор, ежедневните инспекции за носене на маски по линиите на градския превоз не престават. Екипи на „ Общинска полиция “ наблюдават пасажерите и чиновниците на транспортните компании дали съблюдават противоепидемичните ограничения.

Кабинетът утвърди бюджетът за 2022 година Това стана на изключително съвещание на държавното управление през днешния ден. След това министър председателят даде оценката си за новата финансова рамка.

Рекорден растеж записаха питателните артикули и строителните материали.

Депресия и финансови проблеми са в основата на трагичното решение на пловдивчанката, която през вчерашния ден постави последна живота си, като скочи от тераса на мол Пловдив.

Да работиш, а най-после да не получиш възнаграждението си. Това звучи като история от преди 20 години, когато беше процедура да се работи на черно, само че през днешния ден се оказва, че е допустимо да се случи даже когато си нает през държавна стратегия.

Втори Гребен канал не е на дневен ред и там драма няма, това съобщи кметът Здравко Димитров във връзка събитието в събота, което бе обвяно за митинг против постояването на дублиращо оборудване.

Междувременно Община Пловдив подписа контракт за техническа помощ за създаване на интегриран план „ Екосистемен метод за акомодация към изменението на климата и ръководство на риска от наводнения в ИБР на България “.

Длъжна ли е Община Пловдив да строи пътища, които ги има по картите, само че в действителност са черни пътища? Пловдивчанка, която живее на сходен вид улица се опита да задължи градските управляващи да изградят естествен път с асфалт и осветяване в Прослав, само че опитът й удари на камък.

Десетки обекти в кв. „ Кючук Париж “ останаха без вода, поради аварирала тръба. Засегнати от казуса споделят пред TrafficNews , че бизнесите им са сложени под риск от четвъртък насам, когато вода стартира да извира отдолу под краката им.

40 % от 30 000 фенове на фестивала Opera Open са били интернационална аудитория през 2019 година Това разгласи шефът доцент Нина Найденова. Тя добави, че даже в пандемичната 2021 година цифрите демонстрират, че 25 % от публиката е пътувала от чужбина особено за фестивала.

Бившият началник на Териториалната дирекция на ДАНС в Пловдив Асен Стефанов ще управлява Общинския инспекторат от през днешния ден. Той влиза в екипа на зам. кмета по сигурността Йордан Ставрев и на него се пада нелеката задача да възвърне доверието в службата след серия кавги.

След сезиране от изказвания в медиите на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, КПКОНПИ стартира инспекция на налични сигнали за осъществени нарушавания от основния прокурор Иван Гешев. Според изказванията на Надежда Йорданова, при нея са постъпили голям брой такива сигнали, свързани с дейностите на основния прокурор и негови престъпления.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР