Нови избори оставят държавата без бюджет, без законопроектите, които трябва

...
Нови избори оставят държавата без бюджет, без законопроектите, които трябва
Коментари Харесай

Георги Свиленски: избори сега е по-страшно от това ГЕРБ да управлява

Нови избори оставят страната без бюджет, без законопроектите, които би трябвало да бъдат признати, с цел да усвояваме парите по Плана за възобновяване и резистентност и редица други проблеми, които без настоящ парламент не може да се вземат решение. Това сподели в предаването " Денят стартира " на Българска национална телевизия ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. По думите му " отиването на избори сега е по-страшно дори от това ГЕРБ да ръководи ".

Свиленски, който в понеделник получи досието с третия мандат, призна, че договарянията няма да са лесни: " Поставиха се доста разграничителни линии, сътрудниците прекрачиха и граници с персонални нападки, уповавам се с договарянията да почистим тези несъгласия. Не може да поставяш условия какъв да е водач на партия, дано всяка партия да си взема решение вътрешно нещата, а за България - да се взема решение на масата за договаряния. "

Председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " не разяснява съответни кандидатури за министър-председател, на сподели, че името би трябвало да пристигна от " Продължаваме промяната ".

" Нормално е най-голямата политическа мощ да излъчи претендент за министър председател. Много имена се спрегнаха.

Нашата позиция по отношение на Кирил Петков е поради дейностите му по изпъждане на съветските дипломати. Кирил Петков самичък даде крачка обратно и към този момент не е претендент ", акцентира социалистът.

" Надявам се в диалозите да чуем причини - единствено ние не желаеме този или оня не е мотив. Не може един човек или двама да са проблем за съществуването на едно държавно управление ", уточни Свиленски. Той съобщи, че не са говорили за систематизиране на министерства и за структурата на новото държавно управление. По думите му, първо, би трябвало да се обединят за програмата, която е формирана взаимно с Политическа партия и Демократична България. Остава да убедят и " ИТН ", които не са взели участие в правенето й.

Според Георги Свиленски тематиките Русия и районен съд Македония са решени: " В програмата е записано - старания за възобновяване на връзките с Руската федерация. Това демонстрира, че е направено нещо, което би трябвало да се поправя. "

Предвижда се също възобновяване на диалози с всички вероятни снабдители на газ - това включва и " Газпром ". Програмата е написана за шест месеца, което не е период за съществуването на държавното управление, а за решение на проблемите, посочи Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР