Нови имейли със заплахи за поставени взривни устройства са получени

...
Нови имейли със заплахи за поставени взривни устройства са получени
Коментари Харесай

Нови заплахи за поставени бомби в училищата в цялата страна

Нови имейли със закани за сложени взривни устройства са получени и през днешния ден в учебни заведения в цялата страна, оповестиха за Дарик радио от вътрешното министерство. Имейли са получени в градовете София, Варна Сливен, Бургас.

По-рано във вторник сигнал за бомба, единствено че по телефона, беше подаден в столичното 22-ро учебно заведение. Учебните занятия там през целия ден ще бъдат прекратени.

Припомняме, че в понеделниксъщо доста учебни заведения получиха закани онлайн. В полето за адресант при изпратените имейли беше вписано името Егор Синянский, представящ се за член на организация, която в обществената мрежа „ Телеграм ” приканва към принуждение.

Според специалистите по киберсигурност най-вероятно опасността е на световно равнище и не идва от България. Съобщенията са на български език, само че са изпратени от чужбина и евентуално са преведени с интернет преводач. От Министерство на вътрешните работи прецизираха че са претърсили пространствата и досега няма открити съмнителни движимости, само че са готови за сходни сигнали и в деня на изборите.

Заплахата в получените имейли се е отнасяла до тротилови заряди, каквито постфактум не бяха открити. В канала си в Телеграм организацията, изпратила имейлите, прокламира ненавист против човечеството и децата. На профилната фотография има маскиран мъж с автоматизирано оръжие.

В столицата засегнатите образователни заведения бяха предимнов регионите " Красно село " и " Подуяне ". На мястобяхаизпратени екипи наспециалните служби, които да ревизират постройките.Със случая се зае ГДБОП, а основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров изясни, че се работи по определяне на създателя на имейла.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР