Нови имена за министри на Промяната се появиха в публичното

...
Нови имена за министри на Промяната се появиха в публичното
Коментари Харесай

Нови имена за министри! Кирил Петков хвърля кърпата

Нови имена за министри на „ Промяната ” се появиха в общественото пространство часове, преди на следващия ден „ Продължаваме промяната – Демократична България ” да разгласят проектосъстава си за кабинет. Очаква се това да стане на национална конференция.

Голямата вест е, че Кирил Петков, който бе спряган за вицепремиер, отговарящ за службите и Шенген, хвърля кърпата и няма да е част от държавния екип, заяви бТВ. За сметка на това пък Асен Василев твърдо ще бъде препоръчан за вицепремиер и финансов министър. Името му провокира разнобой в ГЕРБ. Хората около  Делян Добрев са изрично срещу, групата към Росен Желязков е подготвена да одобри Василев.
-->
В 16,00 часа е призован Национален съвет на Политическа партия, с цел да бъдат осведомени членовете му с проектите на водачите, след което да ги обсъдят и гласоподават,  съобщава " Марица ".

Успоредно с това през днешния ден към този момент вървят сходни срещи при съдружните сътрудници от „ Да! България “, ДСБ и „ Зелените “.

За министър председател е гласен учен Николай Денков, получил тези дни следващо научно самопризнание за химик номер 1 на България.

Съветникът на Кирил Петков по външнополитическите въпроси в кабинета на Политическа партия Весела Чернева е обсъждана за външен министър. За Владислав Панев, съпредседател на „ зелените “, е отредено екоминистерството.

Спорни са информациите за Атанас Атанасов като вътрешен министър. Според „ Промяната ” той ще бъде отдръпнат. ГЕРБ са изрично срещу, „ Демократична България ” си държат на него. Кирил Петков и Асен Василев държали в Министерство на вътрешните работи да бъде излъчен човек с огромен опит в полицията и почитан от редовия състав на ведомството, а Атанасов обиди служителите на реда, заявявайки, че е подготвен да се раздели с 10 000 от тях.

Вече е разговаряно с няколко някогашни и сегашни шефове на огромни районни ръководства в страната. За военното министерство се загатват Драгомир Заков и Велизар Шаламанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР