Нови фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП, предупреждават

...
Нови фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП, предупреждават
Коментари Харесай

Нови фалшиви имейли се разпространяват от името на НАП

 Нови подправени имейли се популяризират от името на Национална агенция за приходите, предизвестяват от приходната организация. Те съставляват известие с име на подателя: nra.bg, само че с електронен адрес: [email protected]. Писмата съдържат информация за възобновяване на налог в размер на 210 лева и приканват получателите им да кликнат върху линк, с цел да " попълнят метода на заплащане ".

Текстът на подправените електронни известия гласи /публикуваме го без редакция/:

" национална организация за приходите на българия

Получихте 210 лева Възстановяване на налог

попълнете метода си на заплащане /активен линк -б.а/

Този развой може да отнеме 5-10 дни. Моля, щракнете върху връзката по-долу и изберете метода си на заплащане на възобновяване. "

От Национална агенция за приходите предизвестяват, че това съставлява класическа форма на " фишинг “ офанзива, посредством която се цели опит за кражба на персонална информация в интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и т. н.

Ако получите подобен имейл, не го отваряйте, а го изтрийте. В никакъв случай не кликайте върху линка. Ако към този момент сте го създали, сканирайте с антивирусна стратегия или потърсете подпомагане от IT експерт, поучават от Национална агенция за приходите.

Електронно писмо с сходно наличие бе публикуван и в дните към Коледни празници. Тогава подателят употребява адрес: [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР