Нови две сгради на СУ „Любен Каравелов“ откриха кметът на

...
Нови две сгради на СУ „Любен Каравелов“ откриха кметът на
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров откри новото СУ Любен Каравелов

Нови две здания на СУ „Любен Каравелов“ откриха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Пламен Райчев. На церемонията участваха Пенка Иванова – шеф отдел към МОН, заместник-кметът Георги Титюков, общински съветници, учители и родители на деца от учебното заведение. Сградите са построени по план „ Образователна инфраструктура – създаване и възобновяване на учебни заведения, детски градини и ясли в град Пловдив “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

„ Няма по какъв начин това, което виждаме, да не ни радва. Вашето учебно заведение се трансформира в едно от най-хубавите в България. Ние от община Пловдив мислим за вас – ползвайте го със здраве, с възприятието че е ваше и го съхранявайте, тъй като тук ще учат още много възпитаници след вас. Пожелавам ви да бъдете здрави и на добър час “, съобщи в приветствието си кмета Димитров.

Директорът на учебното заведение Славка Щерева благодари на Община Пловдив за придобивката и акцентира, СУ „ Любен Каравелов “ ще бъде едно от най-модерните в страната.

„ Горещо благодаря на Община Пловдив за това че сбъдна фантазиите ни, даже ги надмина. След 86 години история ние най-сетне имаме физкултурен салон и този ден сигурно ще остане в летописа на учебното заведение. Поклон за това, което направихте “, разчувства се директорката.

Уникалният образователен комплекс в постройка 1 на СУ „Любен Каравелов“ включва басейн с 4 коридора, с дължина 25 метра и ширина 12 метра, многофункционална спортна зала за волейбол, баскетбол, футзал и хандбал, която е снабдена с електронно табло, както и топла връзка към главната постройка. Стойността на строителните действия е общо 2 885 415 лв. с Данък добавена стойност.

След това кметът откри и обновената постройка 2 на учебното заведение на улица „ Марагидик “ №37. Той и останалите публични лица бяха впечатлени от кабинетите за самостоятелно образование на младите музиканти, във всеки от които има пиано. В постройката са построени и две зали за танцовите ансамбли, както и огромна зала за представления, оборудвана с художествено осветяване. На първия етаж е ситуирано и лично професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини. Дворът е облагороден, построена е открита спортна площадка, а към нея са ситуирани места за близо 100 фенове. Стойността на ремонта на постройката е 2 423 814 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР