Нови данни от голямото изпитване на ваксината срещу COVID-19 на

...
Нови данни от голямото изпитване на ваксината срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Защитата на ваксината на Moderna намалява във времето

Нови данни от огромното изпитване на имунизацията против COVID-19 на Moderna демонстрират, че отбраната, която предлага, понижава с течение на времето. Затова и компанията поддържа използването на бустерни дози.

„ Това е единствено една прогноза, само че имаме вяра, че това значи, че когато погледнете към есента и зимата, минимум чакаме плануваното влияние на намаляване на имунитета да се изрази в 600 хиляди спомагателни случая на COVID-19 “, разгласи президентът на Moderna, Стивън Ходж, представен от „ Ройтерс “.

Той не предвижда какъв брой от случаите ще бъдат тежки, само че сподели, че някои ще изискват хоспитализация. Данните са в внезапен контрастност с тези от няколко скорошни изследвания, предполагащи, че отбраната на имунизацията на Moderna продължава по-дълго от тази на Pfizer.

Според специалисти разликата евентуално се дължи на по-високата доза на осведомително РНК и малко по-дългия период сред първата и втората доза. Двата препарата се оказаха извънредно ефикасни за попречване на болести в огромните изследвания във фаза 3.

Новият разбор обаче демонстрира по-висок % на инфекции измежду хората, имунизирани преди към 13 месеца, спрямо тези, получили ваксина през към 8 месеца. Периодът на проучването е в интервала юли-август, когато вариантът „ Делта “ е доминиращ.

На 1 септември Moderna подаде заявление до Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати за позволение за използване на бустерна доза. Според Ходж данните от бустер изследванията демонстрират, че имунизацията може да усили обезвреждащите антитела до равнища даже по-високи от следените след втората доза. „ Вярваме, че това ще понижи случаите на COVID-19 “, разяснява той и добави, че трета игла има късмет доста да разшири имунитета през по-голямата част от идната година, „ до момента в който се опитваме да прекратим пандемията “.

В своя разбор Moderna съпоставя представянето на имунизацията измежду над 14 хиляди доброволци, ваксинирани сред юли и октомври 2020 година, с това при 11 хиляди лица от плацебо групата, на които им е препоръчана доза сред декември 2020 година и март 2021 година след незабавното утвърждение за приложимост от Съединени американски щати. За двумесечния интервал от юли до август специалистите са засекли 88 инфектирани с COVID-19 измежду получилите две дози по-скоро в съпоставяне със 162-ма болни измежду ваксинираните предходната година.

Информация от друго изследване от тази седмица обаче демонстрира, че имунизацията на Moderna продължава да се показва добре против разновидността „ Делта “. В него се съпоставят данните на над 352 хиляди души, получили две дози от препарата, със същия брой неимунизирани лица. Така е открито, че имунизацията е 87% ефикасна в попречване на диагностицирането с COVID-19 и с различен 96% що се отнася до преболедуването без потребност от хоспитализация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР