Нови 22 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция

...
Нови 22 легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция
Коментари Харесай

Разкриват още легла за пациенти с коронавирус в Университетската болница в Стара Загора

Нови 22 кревати за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза ще бъдат разкрити до края на работната седмица в Клиниката по ендокринология на Университетската болница в Стара Загора. Това заяви шефът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев в предаването „ Репортер “.

Драстично нараства броят на новорегистрираните пациенти с COVID-19 в Стара Загора през последните дни. От разкритите общо 114 кревати в най-голямата болница в района тази заран 82 кревати са заети с пациенти с затруднения от коравирусна зараза, сподели още проф. Йовчев. В Клиниката по реанимация са признати 7 души, като трима от тях са интубирани. Осем дребни пациенти с COVID-19 се лекуват в Детска клиника. Те са в устойчиво положение, разясни шефът на Университетската болница.

Над 80 жители са били съветвани през вчерашния ден в коронавирус центъра на територията на болничното заведение.

Плановият банкет в болничното заведение може да бъде прекратен краткотрайно от идната седмица:

" Може би от идната седмица при запазването на тази динамичност би трябвало да бъде разискван и надлежно прекратен краткотрайно, във връзка с пациенти, които могат да изчакат оперативни интервенции, с оглед понижение на риска ", разяснява проф. Йовчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР