Нови 10 хиляди пазачи в кварталите и градските пазари са

...
Нови 10 хиляди пазачи в кварталите и градските пазари са
Коментари Харесай

Над 10 000 пазачи следят за реда на градските пазари по улиците на Истанбул

Нови 10 хиляди пазачи в кварталите и градските пазари са били назначени с декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган в системата на турското министерство на вътрешните работи. Указът е оповестен в турския държавен вестник и към този момент е в действие.
Пазачите в пазарите, кварталите и махалите или така наречен улични пазачи напоследък постоянно се срещат измежду тълпите на многолюдните пазари и по улиците на Истанбул и огромните градове на страната. Те имат за задача да наблюдават за опити за кражба или други незаконни действия, да оказват помощ за защитата на магазините, на жилищата и сигурността на възрастни и самотни хора. Нощно време патрулират по двойки и по график из улиците и алармират в полицията за съмнителни случаи, съобщи Българска телеграфна агенция.
Пазачите са облечени в специфични униформи, които наподобяват на полицейските. Административно спадат към Генералната дирекция по сигурността и нейните поделения в страната, откъдето се управлява активността им и се правят назначенията.
Професията стана доста известна и търсена както в огромните метрополии, по този начин и в по-малките обитаеми места, изключително на фона на мощната миграция, която основава проблеми за сигурността на популацията в кварталите и изключително в крайградските махали.
Със същия президентски декрет са били осъществени нови назначения в общо 36 посоки в системата на вътрешните работи по места, осведомиха още медиите. Новите назначения попълнят овакантени позиции на чиновници, отстранени в границите на следствието на мрежата на Фетуллах Гюлен, упреквана за опита за прелом в Турция през 2016 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР