Новаторска клетъчна терапия, която дава висок положителен резултат при лимфобластна

...
Новаторска клетъчна терапия, която дава висок положителен резултат при лимфобластна
Коментари Харесай

Лекуват детето, транспортирано със Спартан в Словения, с клетъчна терапия

Новаторска клетъчна терапия, която дава висок позитивен резултат при лимфобластна левкемия, ще бъде приложена на 11-годишното дете, което тази заран беше превозено с боен аероплан до Детската онкохематология в словенската столица Любляна.

Това е първият у нас случай, при който ще бъде употребен този способ, изясни проф. Добрин Константинов, шеф на Клиниката по детска хематология и онкология в университетската болница " Царица Йоанна ".

Детето е признато в словенската болница, чака се лекуването там да продължи към месец.

Детето е диагностицирано с остра лимфобластна левкемия преди две години, само че общоприетото лекуване не е дало резултати, изясни проф. Константинов.

" Има %, освен в България, а на всички места по света, на пациенти, които имат доста особена форма с доста рискови фактори, разнообразни съчетания, при които общоприетото лекуване не е задоволително. Затова се постанова бърза смяна на метода. "

Процедурата, която ще бъде направена в Любляна, е обвързвана с смяна в генетичната стратегия на лимфоцитите и в държанието им при връщането в тялото на човек.

Очаква се методът да бъде бъдещето на лекуването на този тип левкемия. Той е скъпоструващ, първичната му стойност е била към 1 милион евро, само че в този момент е доста по-малка, изясни проф. Константинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР