Новата учебна година в Русия започна днес, както обикновено -

...
Новата учебна година в Русия започна днес, както обикновено -
Коментари Харесай

Доброволни ли са наистина доброволните ваксини срещу Covid-19 за руските учители? |

Новата образователна година в Русия стартира през днешния ден, както нормално - присъствено. В Деня на знанието - първи септември, главен проблем за някои от съветските учители се явяват неяснотите към съветската ваксина против ковид “Спутник V ” и предлагането на управляващите първо да бъдат имунизирани лекарите и учителите, на доктрина непринудено.

Миналата седмица московските лечебни заведения започнаха да получават дози от “Спутник V ”, макар че тя към момента е в третия стадий на клинични тествания, написа Ройтерс. Тя е утвърдена за приложимост в страната, макар че към момента не е минала сполучливо последния стадий на проби. Той включва всеобщо имунизиране на няколко десетки хиляди души.  “Спутник V ” ще бъде тествана върху 40 хил.души, като имунизирането на доброволци стартира едвам предходната седмица.

От септември на лекарите и учителите ще им бъде препоръчано да бъдат имунизирани непринудено, за разлика от военните, за които е наложително. В отговор на това дребният руски синдикат  “Учител ” прикани членовете си да не се имунизират със “Спутник V ”. Синдикатът започва и онлайн петиция срещу наложителната имунизация на учителите - преди съветската ваксина да е минала сполучливо всички проби.

В съюза “Учител ” членуват единствено към 700 учители от всички над 1,2 млн. съветски преподаватели. Въпреки това, все още петицията е подписана от над 1400 души.

В нея се показва, че: ”Много е евентуално учебните шефове да бъдат подложени на напън и те, от своя страна, да принудят всички да се имунизират. ”

Руското министерство на опазването на здравето твърди, че имунизацията ще е доброволна. Властите в Москва също обявиха, че имунизирането ще е непринудено, както и че “няма да има напън върху учебните заведения и затова - няма да има и наказателни ограничения против учителите, които не са се ваксинирали. ”

Съпредседателят на “Учител ” - Марина Балуева, преподавател по британски език от Санкт Петербург, направи паралел с почивните дни, когато на доктрина учителите могат непринудено да вземат участие в почистването. На процедура обаче който откаже, има проблеми.

Западни специалисти обявиха, че не е редно да бъде утвърдена ваксина, която към момента не е минала всички клинични проби. Тези предизвестия съветските управляващи дефинираха като осведомителна война и оповестиха началото на доброволната имунизация. По данни на Ройтерс, в едно от московските учебни заведения, от 80 преподаватели 20 са изявили предпочитание да бъдат имунизирани. Една от тях е Лариса, която споделя, че решението ѝ се дължи на страха да не загуби работата си.

Един от подписалите петицията - учителят по история Дмитрий Казаков, пък съобщи, че се опасява от непроврената ваксина, макар че управлението му е предложило да го направи. Той споделя още: “Понякога получавате оферта, която не можете да отхвърлите. ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР