Новата твърда линия на Италия относно мигрантската политика е настоятелен

...
Новата твърда линия на Италия относно мигрантската политика е настоятелен
Коментари Харесай

Антонио Таяни: Твърдата позиция на Италия за мигрантите е призив към Европа да прояви солидарност

Новата твърда линия на Италия по отношение на мигрантската политика е настойчив апел към другите страни от Европейски Съюз да извършват своята роля, съобщи през днешния ден италианският министър на външните работи и интернационалното съдействие Антонио Таяни, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

По думите му приемането от Франция на филантропичния транспортен съд " Оушън Вайкинг " на неправителствената организация " Ес О Ес Хюманити ", който искаше да дебаркира в Италия, единствено потвърждава, че сходна тактика работи. Париж обаче към момента не е удостоверил информацията, че е отправил сходно предложение и осъди дейностите на Рим, определяйки ги като " недопустимо държание ".

Новото дясно държавно управление на Джорджа Мелони позволи на други два филантропични кораба да дебаркират в Сицилия през уикенда, само че за първи път единствено на най-уязвимите мигранти, като дами, деца и заболели, беше в началото разрешено да слязат от тях. Под натиска на неправителствени организации, които алармираха за неприятните хигиенични условия на борда на корабите, останалите мигранти обаче нощес също бяха свалени от корабите.

Пред публицисти Таяни удостовери, че с този изборен поход Италия е желала да изпрати сигнал.

" И още нещо - решението на президента Макрон да допусне кораба " Оушън Вайкинг " до пристанището в Марсилия демонстрира, че има оживление. Ние сме признателни на Франция, която взе решение за понижаване на натиска върху Италия, и сподели че схваща потребността от взаимен метод сред страните от Европейски Съюз ", сподели Таяни, съгласно който Париж ще одобри кораба. От кабинета на Джорджа Мелони също изрекоха признателност на Франция нощес за това че, съгласно тях, тя се е съгласила да одобри кораба " Оушън Вайкинг " с 234 мигранти на борда.

Говорителят на френското държавно управление Оливие Веран обаче по-рано през днешния ден прикани през днешния ден Италия " да извършва своята роля и да съблюдава европейските задължения ", като одобри " Оушън Вайкинг ", който към момента е в италиански териториални води. " Има ясни европейски правила, признати и в Италия, която прочее е най-големият бенефициент на европейския механизъм за финансова взаимност ", разяснява той.

Докато се чака решение на зародилата обстановка, ръководителят на управляващите на френския остров Корсика Жил Симеони съобщи нощес, че може да одобри краткотрайно кораба " Оушън Вайкинг " на едно от неговите пристанища.

Антонио Таяни увери, че Италия ще съблюдава интернационалното право и ще повдигне въпроса за миграцията на идната среща на министрите на външните работи на страните членки на Европейски Съюз. Рим се надява на " съглашение, посредством което да се откри въз основата на популацията на всяка страна по какъв начин да бъдат пренастанени мигрантите в другите страни членки.

Италия също по този начин оказва напън Европейски Съюз да подписа съглашения със страните от Северна Африка, които да попречват мигрантите да потеглят оттова за съюза и да стопират трафикантите, които, съгласно италианския външен министър, унищожават моторите на мигрантските лодки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР