Новата сензация в алпийските ски Алберт Попов направи поредно феноменално

...
Новата сензация в алпийските ски Алберт Попов направи поредно феноменално
Коментари Харесай

Алберт Попов: Резултатите са шокиращи дори и за нас

Новата сензация в алпийските ски Алберт Попов направи следващо феноменално показване. Той приключи шести на нощния слалом от Световната купа в Шладминг (Ав). 21-годишният софиянец беше 13-и след първия манш, само че се спусна доста самоуверено във втория и остави зад себе си куп огромни имена. Преди два дни Попов приключи девети в Кицбюел.

Последният българин, който влезе в Топ 6 на Световната купа, беше Петър Попангелов през 1985 година Специално за читателите на " България Днес " Алберт Попов показа всички страсти към забележителното достижение.

- Алберт, кое е по-лесно за вас - да се спускате по заледените скатове или да давате изявленията след триумфите? - Точно доскоро с моя треньор Ивайло Борисов се смяхме по какъв начин през вчерашния ден мина лесната част. Надявам се да привикна с това. Хора като Марсел Хиршер и Феликс Нойройтер с лекост се оправят.
- Планирахте ли толкоз мощно показване в Шладминг?- Задминахме упованията за последните два старта. Винаги гоним положително класиране, само че постигнатите резултати са шокови даже и за нас. Те демонстрират за какво въобще се занимаваме със ските. Не би трябвало да спирам дотук, а да продължа да се развъртвам. Емоцията е феноменална. Още повече когато чуеш толкоз доста австрийци да викат за българин.

- След вашето втурване всички огромни имена идваха да ви поздравят. Какво ви споделиха? - Невероятно е чувството, тъй като тези хора съм ги гледал като дете. Те са ме надъхвали и подтикнали да упражнявам. Изключителна чест е човек като Жулиен Лизеру, който от 25 години е измежду елита, да ти стисне ръката. Кефят се, тъй като виждат млади гении. Дори някой ми сподели: Айде, време е към този момент някой да се опре на Хиршер. Марсел се беше ядосал след последните два старта и в този момент още веднъж сподели онази доминация, с която ни беше прочут.
- След толкоз доста страсти успяхте ли да заспите? - Адреналинът е голям, само че спах като бебе. Шладминг е един от сложните стартове и се прави повече за публиката, в сравнение с за нас, скиорите. Вторият манш стартира в 21 ч. По това време към този момент сме си легнали, с цел да сме свежи за идващия ден.
- В неделя е вашият идващ старт. Ще участвате в гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен. Как се виждате в по-скоростната дисциплинираност?- Не съм по-зле в гигантския слалом, в сравнение с в слалома. Карам на еднообразно равнище. Винаги едната дисциплинираност върви повече и в другата се наваксва. На тренировки демонстрирам отлични времена. Дано се получи, тъй като се намирам в добра форма. Още повече към този момент съм 24-ти в ранглистата и ще пускам с първата група.

- Какво най-вече надградихте през последните месеци, с цел да дойдат блестящите резултати? - Израствам. Винаги желая още и още. Когато доближи до едно равнище, си слагам за цел да бъда още по-бърз. Да пожертвам в допълнение. А когато това стане рутина, се получава. Хиршер да вземем за пример е неповторимо постоянен. Много е значимо да си провиснал. Този сезон нямам недовършен слалом като се изключи Венген, където беше малшанс. В Кицбюел имаше известно терзание след първия манш. Рядко се случва 71-ви стартов номер да приключи пети. Но към този момент съм много по-спокоен. Искам да изкажа благодарности на моя треньор Ивайло Борисов, на Българската федерация по ски и на най-близките хора, които са до мен.
- Световното състезание в Оре (4-17 февруари) ли е огромната цел през сезона? - Там нищо не се знае. Хиршер и другите любимци за подиума се тормозят от хора като мен, които ще рискуват. Моята форма става все по-добра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР