Новата седмица започна с разхлабване на мерки в доста държави

...
Новата седмица започна с разхлабване на мерки в доста държави
Коментари Харесай

Животът се завръща - къде и как на различни места в Европа

Новата седмица стартира с разхлабване на ограничения в много страни в Европа, въпреки че болестта от ковид въобще няма желание да изчезва.
В Турция от 11 май към този момент са отворени огромните търговски центрове т.е. моловете, само че не напълно. Ресторантите, кафенетата, спортните зали и тези за занимания, които се намират в моловете, остават затворени. Отварят се обаче фризьорските салони.
" Гражданите не би трябвало да възприемат стъпките за нормализация на живота като завръщане към времето преди 10 март. Не се завръщаме изцяло към старите дни, опитваме се да улесним живота си в изискванията на зараза ", сподели турският президент Реджеп Ердоган. Той посочи, че остават в действие рестриктивните мерки за излизане на открито през почивни дни. В неделя, 17 май, сред 11 и 15 ч., право да излизат на открито ще имат лицата на възраст над 65 години, а тези на възраст под 20 години ще могат да излизат на 20 и 22 май. Премахнати бяха също рестриктивните мерки за влизане и излизане от девет турски окръга - Адана, Диарбекир, Мардин, Трабзон, Орду, Денизли, Кахраманмараш, Шанлъурфа и Текирдаг, отбелязва " Йени шафак ", представен от в. " 24 часа ".
В Украйна може към този момент да се върви на ресторант – само че на открити тераси, както и на ортодонт, на коафьор, може да се излиза и в парковете плюс публичните градинки. Освен това, в случай че си на ресторант, ти се сервира единствено в съдове за еднократна приложимост, а клиентите не могат да пипат менютата. Масите са за най-много двама души и би трябвало да са на разстояние от метър и половина една от друга.
В Чехия, от 25 май няма да е нужно да се носят наложително маски на публични места. В градския превоз обаче ще би трябвало и след 25 май, като се предлага да си с маска и навън. От през вчерашния ден са отворени бирариите, някои учебни заведения, фризьорските салони, моловете, кината и други търговски обекти.
В Грузия, почват работа индустриални мощности, само че не и молове. Ресторантите, кафенетата и просветителните институции за момента остават затворени, а градският превоз в Тбилиси към момента е спрян. Там би трябвало да си с маска. Извънредното състояние в Грузия към този момент е до 22 май.
Грузия ще отвори порти за задгранични туристи на 1 юли, а се чака вътрешният туризъм да бъде възобновен в средата на юни. Пандемията нанесе тежък удар на грузинската стопанска система, която ще записва спад от 4 % през тази година вместо в началото планувания напредък сред 4 и 5 %, съгласно държавното управление.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 12 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР