Новата съдебно-медицинска експертиза по случая с Дебора от Стара Загора

...
Новата съдебно-медицинска експертиза по случая с Дебора от Стара Загора
Коментари Харесай

Новата съдебна експертиза по случая с Дебора определи средна телесна повреда

Новата съдебно-медицинска експертиза по случая с Дебора от Стара Загора е подготвена.

Според нея черепно-мозъчната контузия на Дебора е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота. Нанесена е междинна телесна щета.

Лекарите са открили, че заплахата Дебора да загуби живота си е била действителна, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни. За раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

При тази информация заключението е, че на Дебора са нанесени междинни телесни повреди и това следва да промени, както обвиняването, по този начин и наказването, което следва на обвинения.

Експертизата беше направена от пловдивски лекари откакто всички правосъдни медици от Стара Загора си направиха самоотвод по делото.

За закононарушението беше арестуван някогашният другар на Дебора Михайлова - 26-годишният Георги Георгиев.

Експертизата имаше за цел да покаже действителното положение на потърпевшата и да откри дали момичето е било с заплаха за живота след жестокото нахлуване.

Началникът на " Съдебна медицина " в Пловдив отхвърли да заяви детайлности.

Според юриста на момичето има огромен късмет първичното определение от лека телесна щета да бъде променено в междинна.

" Не съм осведомен с резултатите, само че в понеделник ще имаме информация. Сигурен съм, че нападението ще бъде несъмнено като междинна телесна щета ", разяснява Делян Славов, юрист на Дебора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР