"Новата процедура за концесиониране на летище "Пловдив" ще разшири възможностите

...
"Новата процедура за концесиониране на летище "Пловдив" ще разшири възможностите
Коментари Харесай

Концесията на летище Пловдив ще даде още по-силен тласък на икономическото развитие на региона

"Новата процедура за концесиониране на летище "Пловдив " ще разшири опциите за икономическо развиване на града и района, както и на прилежащите области, в които живеят 1 милион души, ще се усили стокообмена, ще докара повече туристи ". Това е декларирал кметът Здравко Димитров на среща с посланика на Република Турция у нас Айлин Секизкьок, оповестиха от пресцентъра на общината. Тя е на първото си публично посещаване в Града под тепетата. Заедно с нея са били регионалният шеф на Одрин Екрем Джаналп, генералният консул Хюсейн Ергани и съветниците към посолството. Заместник-кметовете Стефан Стоянов, Илия Кирчев и Тодор Чонов също са участвали на диалозите.

Нейно превъзходителство е декларирала, че Турция демонстрира сериозен интерес към концесията. "Желанието ни е да продължим положителните междусъседски взаимоотношения, като спомагаме за работата на бизнеса и увеличение на вложенията в района на Пловдив ". Айлин Секизкьок е дала обещание, че ще направи всичко допустимо в нейния мандат да усили броя на турските вложители. Тя ще има срещата и с министъра на превоза Росен Желязков, с който в детайли ще разяснява тематиката за концесията на летище "Пловдив ", като ще подчертава на чартърните полети.

В Тракия икономическа зона има огромни турски компании със съществени вложения. Кметът Здравко Димитров е подчертал, че през последните години районът на Пловдив е най-бързоразвиващата се бизнес зона в цяла Югоизточна Европа. Роля за това играе активността на 180 огромни интернационалните компании, които имат офиси и предприятия в района.

Пло̀вдив е вторият по величина град у насс население към 346 893 души. Той е най-голямото стопанско ядро на Южния Централен регион.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР