Новата помощ, която даваме в момента на родители, които си

...
Новата помощ, която даваме в момента на родители, които си
Коментари Харесай

Сачева за помощта, която властта дава на семейства и безрботни

Новата помощ, която даваме сега на родители, които си гледат децата в къщи, се отпуска и за безработни хора. 610 лв. за един месец, съразмерно за три седмици 470 лв., за интервала, в който се затворени всички учебни заведения и детски градини.
Доходният аршин е 915 лв. на член на семйството, това е 150 % от минималната заплата. Помощта е налична за тези, които са в неплатен отпуск, безработни хора, в това число самоосигуряващи се лица, които сега не могат да упражнавят своята активност, тъй като би трябвало да гледат своите деца до 14 години.

Това сподели Деница Сачева в „ Лице в лице” пред bTV

За една седмица и три дни имаме 21 000 заявки до този миг за приемане на тази помощ и те не престават да нарастват. Не е нужна дейна регистрация в бюрата по труда, критерият е по приходи, еднакъв на 915 лв. на член от семейство или по-нисък от този приход.

Всички, които дават отговор на тези критерии, биха могли да получат помощта, добави общественият министър.

,,Що се отнася до хотелиерството, ресторантьорството и туризма има нараснало внимание и тези браншове може да аплайват по мярката 80/20. Иначе съм надалеч съм от мислъта, че всички бизнеси са обхванати от всички ограничения. Няма една универсална мярка, която да обхване всички бизнеси``, съобщи общественият министър.

Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система са изплатили милиард и 100 млн. лв. на компании, тъй че несъмнено има помощ от страната. Нека работодателите просто се срещнат по-детайлно с разпоредбите за приемане на помощ. Над 20 000 са работодателите, които са получили поддръжка от нашите ограничения и те никога не са били проверявани или репресирани, с цел да получат тези средства, безапелационна бе министър Сачева.

По отношение на обществените домове в Стара Загора Деница Сачева увери, че децата ще останат на територията на града до края на образователната година, 30 юни, и едвам по-късно ще бъдат поетапно изведени.

По думите ѝ до 2025 година В България би трябвало да бъдат закрити всички домове за деца и да бъдат настанени в нови услуги. Същото важи и за домовете за възрастни и хората с увреждания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР