Новата мутация на коронавируса - Омикрон, създаде страхове в световен

...
Новата мутация на коронавируса - Омикрон, създаде страхове в световен
Коментари Харесай

Българка, живееща в Южна Африка: В Европа има повече случаи на Омикрон, отколкото при нас

Новата разновидност на ковид - Омикрон, сътвори страхове в международен мащаб. Световната здравна организация предизвести, че той ще се популяризира по целия свят и има риск от внезапно увеличение на броя на инфектираните. До момента няма смъртен случай, провокиран от този вид на ковид, само че са нужни още доста изследвания заради големия брой разновидности. Десетки страни не разрешиха полетите от Южна Африка и още няколко страни в района като мярка против разпространяването на новия вид на ковид. 

Антония Биолчева е българка, която живее в Южна Африка от 30 години. Тя разяснява за " Здравей, България " обстановката в страната.

" В Европа има повече случаи, отколкото при нас. Лошото е, че го откриха тук и споделиха, че това е южноафрикански вирус, което направи тъй че да се спрат всички полети за и от Южна Африка ", сподели тя.

" Все още е доста рано да се приказва какви са признаците и какво може да стане с новия вид, само че до колкото разбрахме той е доста по-малко рисков в сравнение с о е Делта ", уточни тя.

" Около 70% от възрастните хора тук са имунизирани, по-младата група не е ваксинирна, само че натам вървят нещата, че желаят да имунизират и тях, защото се приказва, че новият вид се популяризира повече измежду тях ", добави Биолчева.

Тя разяснява и възбраната за самолетни полети от Южна Африка и още няколко страни в района. " Вчера имаше полети, които, до колкото разбрах, ще транспортират част от българите тук, както и един румънски тим по ръгби. Мисля, че още веднъж ще ги пуснат. Това беше някаква еуфория, откакто Англия и Катар стопираха полетите, само че до колкото разбрах ще продължат да летят ", сподели Антония Биолчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР