Новата моделна година на електрическия SUV сега предлага обновена информационно-развлекателна система и иновативни

...
Новата моделна година на електрическия
SUV сега предлага обновена
информационно-развлекателна система и
иновативни
Коментари Харесай

НОВИЯТ JAGUAR I-PACE ИДВА ПО-ИНТЕЛИГЕНТЕН, ПО-СВЪРЗАН И С ПО-БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ ОТВСЯКОГА

Новата моделна година на електрическия SUV в този момент предлага обновена информационно-развлекателна система и иновативни технологии в помощ на водача

Новият Jaguar I-PACE предлага на клиентите обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система и възможност за по-бързо зареждане, което да направи шофирането на електрически автомобил по-лесно от всеки път.

Jaguar I-PACE е първият в света изцяло електрически премиум SUV автомобил, който от дебюта си до момента е спечелил повече от 80 международни награди, в това число Световен автомобил на годината 2019, Световен автомобилен дизайн на годината и Световен еко автомобил, като затвърди статута си на Jaguar, който наруши всички правила и стана първият и най-добрият електрически SUV автомобил.

С два електромотора на всяка ос, произвеждащи изключителни комбинирани характеристики от 400 к.с. и 696 Нм, алуминиева структура и невисок център на тежестта, I-PACE предлага непостижим баланс между динамичност, изтънченост, разкош и пъргавина.

I-PACE на пръв взор
Jaguar I-PACE предлага още повече технологии, за да направи живота с електрически автомобил по-лесен и по-полезен от всякога. Това е първият Jaguar, който представя новата информационно-развлекателна система Pivi Pro. Интуитивна за прилагане като смарт телефон, Pivi Pro е бърза и дружелюбна с усъвършенствана EV навигация, която може да Ви покаже дали наблизо има станции за елетрическо зареждане и дали се употребяват сега, колко костват и какъв брой време ще отнеме зареждането (зависи от пазара).

I-PACE в този момент се предлага с 11kW бордово зарядно устройство като стандарт, което позволява на клиентите с достъп до трифазно зареждане да се любуват на значително по-бързо зареждане: когато са свързани към 11kW кутия за стена, могат да постигнат зареждане до 53 км. (WLTP) на час, докато цялостното зареждане в този момент отнема само 8,6 часа - идеално за зареждане през нощта вкъщи.

Най-важното в актуалната среда е благополучието на пасажерите и поради тази причина йонизацията на въздуха в купето към този момент включва PM2.5 дестилация за улавяне на ултра фини частици и алергени във въздуха. I-PACE може даже да филтрира въздуха в купето, преди да започне пътуването.

Екстериорният дизайн е усъвършенстван с ново покритие на решетката в цвят Atlas Grey, а клиентите могат да се възползват от подобрена палитра цветове, нова гама гуми и джанти и нов първокласен пакет Bright, предлаган при всички модели I-PACE.

Алън Фолкерц, Директор на автомобилната серия Jaguar I-PACE, показа: „ Когато разработихме модела I-PACE искахме това да е най-желаният в света електрически автомобил и да покажем какво се случва, когато Jaguar премине на ток. Мисля, че сме постигнали тези амбициозни цели и сега го направихме още по-добър с нова информационно-развлекателна система, трифазно зареждане и технология, която е от изгода за водача и пасажерите.

Освен това подобрихме дизайна с покритие на решетката в цвят Atlas Grey и с новия пакет Bright. I-PACE беше първият премиум изцяло електрически SUV: всяка смяна, която направихме, подсигурява, че той към момента е еталонът в своя клас. "

I-PACE: в елементи
По-интелигентен, по-свързан и с по-бързо зареждане отвсякога
Новата информационно-развлекателна система Pivi Pro е акцент в просторния и луксозен интериор на I-PACE. 12,3-инчовият виртуален екран с висока разделителна способност, 10-инчовият и 5-инчовият горен и низък сензорни екрани** и многофункционалните контролери са създадени с ясна, чиста и съвременна графика за завладяващо и интуитивно потребителско преживяване.

Вдъхновена от смарт телефоните, Pivi Pro е лесна за потребление, а мощният й процесор и „ бързото пускане “ подсигурява, че системата е подготвена още от момента, в който сте на шофьорската седалка. Поддържана от вградена аварийна батерия, инициализацията на навигацията отнема само няколко секунди.

Новата и интуитивна конструкция на менюто улеснява навигацията в системата, като функциите, които употребявате постоянно са достъпни през началния екран единствено с едно докосване. Преработената навигационна система понижава броя на стъпките, необходими за задаване на дестинация, а водачът към този момент има опция да се движи по картата и да усилва мащаба единствено с докосване, както при смарт телефона.

I-PACE към този момент се предлага с опционално устройство за безжично зареждане под централната подпора. Безжичното зареждане включва също увеличаване на сигнала, което подсигурява, че сигналът на телефона остава по-силен за по-дълго време. Пакет Smartphone с Apple CarPlay® е стандартен, както и Bluetooth технологията, която може да свързва два телефона едновременно. Пакетът Smartphone включва и Android Auto ™ и Baidu CarLife, според от пазара, като стандарт.

Клиентите към този момент няма да се тормозят за мобилни данни и SIM карта, защото I-PACE се предлага с вграден SIM-модул с двоен модем (eSIM)*** и безвъзмезден 4G проект, който позволява неограничен стрийминг на музика през Spotify, Deezer или Tunin, както и карта, прогноза за времето, актуализация на календара и трафика навреме.

Новата информационно-развлекателна система Pivi Pro ще ви помогне да стигнете там, където желаете за по-кратко време и с по-малко старания. Навигацията използва алгоритми за самообразование, за да оптимизира маршрута, гласовото напътствие даже може да резервира тишина, когато пътувате през региони, които познавате, а картите постоянно ще бъдат актуални посредством на функционалността софтуерни актуализации по въздуха (SOTA).

Стивън Бултер, механически шеф на модела I-Pace, показа: „ Информационно-развлекателната система Pivi Pro улеснява потреблението на обществени мрежи за зареждане. Освен че показва къде са станциите, също по този начин дава информация дали са свободни, каква е цената и времето за зареждане. Знаем, че повечето клиенти зареждат I-PACE вкъщи, но искахме да създадем зареждането по време на път също толкоз елементарно - и новата ни информационно-развлекателна система прави това допустимо. "

Системата Pivi Pro също по този начин може автоматично да прибавя станции за зареждане към Вашия маршрут, в случай че е необходимо. Тя ще избере оптималните зарядни устройства, с цел да минимизира общото време за пътешестване. При дълги пътувания Pivi Pro може също по този начин да Ви покаже плануваното равнище на батерията при идване.

Системи в помощ на лидера:
I-PACE е основан, с цел да обезпечи безопасност на Вас и Вашето семейство, и е получил максимална оценка от пет звезди от EuroNCAP.
Съвременната цифрова технология допълнително подкрепя водача и другите участници в придвижването. Видимостта е доста усъвършенствана с нова 3D съраунд камера, която осигурява 360-градусов аспект на покрайнината и потенциалните рискове, забележими през централния сензорен екран.
Вътре в купето огледалото за обратно виждане ClearSight усъвършенства видимостта, гарантирайки, че лидерът постоянно ще има безпрепятствен аспект на пътя зад себе си, даже с трима души на задната седалка или с 656-литровия багажник, натоварен изцяло.
ClearSight употребява широкоъгълна задна камера, обвързвана с екран с висока разделителна дарба в огледалото. Малък комутатор под него позволява на лидера безпроблемно да превключва между изгледа от общоприетото огледало и подаването на камерата.
Вградена в покрива, камерата с висока разделителна дарба работи при всякакви условия, в това число при слаба светлина, до момента в който защитното покритие спомага да не влезе вода и подсигурява, че обективът на камерата остава максимално чист.
Всички пътуващи могат да се възползват и от усъвършенстваната система за надзор на температурата в купето, която осигурява интелигентно, енергийно ефективно отопление или изстудяване на четири зони независими една от друга. Системата за йонизация на въздуха, предопределена за премахване на алергени, също има филтрираща функционалност, която улавя ултра фини частици - в това число частици PM2.5. Едно значимо преимущество на новата система за пречистване на въздуха е, че клиентите могат да я настроят авансово, за да пречистят купето още преди да е започнало пътуването.

Подобрен избор за клиента:
Допълнение към покритието на решетката в цвят Atlas Grey е първокласния нов пакет Bright, който се предлага при всички модели I-PACE. Пакетът Bright акцентира впечатляващия дизайн на I-PACE с решетка в цвят Noble Chrome, странични огледала - Atlas Grey, рамки на прозорците - Satin Chrome Noble и цвят Atlas Grey за задния дифузьор. Съвременния пакет Black е подобрен с използване на гланцово черно покритие върху задните емблеми.

Обновената палитра към този момент включва цветове като Caldera Red, Portofino Blue и Eiger Grey. Има и по-богат избор от джанти, като за първи път се оферират нови 19-инчови за I-PACE, които заменят 18-инчовите като стандартно оборудване за S моделите на избрани пазари.

Клиентите към този момент могат да се възползват и от усъвършенствана 3D аудио система от Meridian с технология TrifieldTM. Системата разполага с два спомагателни високоговорителя в купето, което значи 16 колони и субуфер, осигуряващи изключително изживяване за всички пасажери.

Преминаването към електрически автомобил към този момент е елементарно:
Jaguar I-PACE е основан по този начин, че да подсигурява, че през цялото пътешестване клиента ще бъде спокоен и притежаването на електрически автомобил ще е допустимо най-лесно.
• С пробег до 470 км.(WLTP) и батерия от 90kWh, клиентите, на които им се постанова да пътуват до офиса и назад, ще би трябвало да зареждат своя I-PACE единствено един път седмично *****.
• I-PACE се предлага с 8 години или 160 000 км. гаранция на батерията.
• Jaguar създаде приложението iGuide, което улеснява намирането и разбирането на основните функционалности на Вашия Jaguar I-PACE. Освен това управлението може да бъде инсталирано на Вашия мобилен телефон, което подсигурява, че отговорът на всеки въпрос по отношение на автомобила е на една ръка разстояние.
• Всяка точка за зареждане в домашни условия, конфигурирана от препоръчаните партньори на Jaguar, е интелигентно свързана, което значи, че можете удобно да активирате и деактивирате напредъка си на зареждане напряко от Вашия смарт телефон.
• Когато зареждате на публични места, кабелът за зареждане се заключва на място дружно с автомобила и не може да бъде изключен, до момента в който превозното средство не се отключи, което ви дава свобода да се разхождате, до момента в който Вашият I-PACE се зарежда.
• Jaguar I-PACE разполага с еко режим, който спомага за опазване на пробега, като намалява изчерпването на силата и насърчава по-ефективен жанр на шофиране. Освен това прави фини промени в температурата на купето, рециркулация на въздуха и в редица други характеристики на автомобила. Можете да премахнете тези промени посредством настройките на менюто.
• I-PACE е оборудван и със системата за актуализация на софтуера по въздуха (SOTA). Това значи, че системите, включващи информационно забавление, управление на батерията и зареждане, могат да се актуализират отдалечено и дават възможност на I-PACE непрестанно да се подобрява във времето.

* Пробегът за интервал от един час / 15 минути е изчислен по WLTP
** Долният сензорен екран е алтернатива за модела „ S “ и общоприет за всички останали.
*** Планът за 4G данни зависи от пазара. Неограничените данни се дават от eSIM и се отнасят за свързани услуги и функции за техните съответни интервали на абонамент: Свързаната навигация първоначално е включена в продължение на три години, а абонаментът за свързани с онлайн пакета абонамент се дава за начален интервал от една година.
**** Функциите за навигация ще продължат да се усъвършенстват посредством софтуерни актуализации
***** Въз основа на данни, снимани от приложението Go I-PACE на Jaguar във Великобритания.

*Източник: www.jaguar.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР