Новата лента на световно признатия режисьор Дани Бойл – Стив

...
Новата лента на световно признатия режисьор Дани Бойл – Стив
Коментари Харесай

Майкъл Фасбендър като основателя на Apple Стив Джобс (ВИДЕО)

Новата лента на международно приетия режисьор Дани Бойл – Стив Джобс, към този момент откри влиятелния Telluride Film Festival, който мнозина считат за откриващ сезона на премиите за Северна Америка. Точно преди седем години различен филм на Бойл – Беднякът милионер, откри същия фестивал и донесе на основателя си общо седем награди Оскар, в това число за най-хубав филм и режисьор. Въодушевените мнения след премиерната за Съединени американски щати и Канада прожекция на Стив Джобс, като нищо му предвещават сходно бъдеще.

Стив Джобс ни води зад кулисите на цифровата гражданска война, изграждайки един доста персонален портрет на брилянтния водач от епицентъра на събитията по стартирането на пазара на три иконични продукта — Macintosh през 1984, NeXT „ Cube ” през 1988  и iMac през 1998. Майкъл Фасбендър влиза в ролята на създателя на Apple Стив Джобс. Партнират му носителката на Оскар Кейт Уинслет в ролята на Джоана Хофман, някогашен маркетинг шеф на Макинтош. Съосносователят на Apple Стив Возняк е изигран от Сет Роугън, а Джеф Даниелс е някогашният основен изпълнителен шеф на Apple Джон Скъли.

Във кино лентата вземат участие още Катрин Уотърстън като Крисан Бренан, някогашната другарка на Джобс, и Майкъл Стълбарг като Анди Херцфийлд, един от първите членове на екипа разработчици на Apple Macintosh. Режисьор е носителят на Оскар Дани Бойл, а сценарист – носителят на Оскар Арън Соркин.

Стив Джобс е основан на бестселъра на Уолтър Айзъксън. Продуценти са Марк Гордън, Гаймън Касиди от Film 360, Скот Рудин и носителят на Оскар Крисчън Колсън.

Филмът ще е третият филм на Дани Бойл – след Беднякът милионер и 127 часа, който ще закрие и тазгодишния London Film Festival. Дани Бойл споделя особено, „ Ако Лондон е люлката на индустриалната гражданска война, то Сан Франциско е в основата на цифровата такава. Беше необикновено да заснемем този филм – взор зад кулисите към построяването на модерния свят, в Силициевата котловина ”.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР