Новата Honda Jazz, с още по-технологична структура на каросерията и

...
Новата Honda Jazz, с още по-технологична структура на каросерията и
Коментари Харесай

Колко безопасна е новата Honda Jazz?

Новата Honda Jazz, с още по-технологична конструкция на каросерията и с извънредно богат пакет от технологии за дейна сигурност и асистенти за водача, покри новите, още по-строги условия на Euro NCAP и получи оптималната оценка от пет звезди в тестванията за сигурност. По-конкретно става дума за хибрида Honda Jazz e:HEV. Наличен само с хибридно задвижване, новият Jazz е първият модел на Honda в Европа, оборудван общоприетоо с предна централна въздушна възглавница. Тя се намира в задната част на шофьорската седалка и се разгъва в пространството сред лидера и пасажера от първия ред, предотвратявайки по този метод вероятността при непряк удар главите им да се сблъскат.

С цел да се обезпечи прецизното разположение на въздушната възглавница по този начин, че при отварянето си да обезпечава оптималната отбрана, тя е закрепена с три връзки, които я водят към водача в крива траектория. За да е допустимо това, модулът ѝ е планиран по този начин, че да се събере в горната част на подложката на шофьорската седалка. Новата предна централна възглавница е съчетана с намаляващите вероятността от придвижване встрани при удар обтегачи на защитните колани за лидера и пасажера до него. Двамата са в допълнение защитени от нараствания във височина централен подлакътник. Този реформаторски метод е в положение доста да понижи пострадванията в региона на главите за всички пасажери.

Централната въздушна възглавница е една от общо десетте, инсталирани в Jazz e:HEV, измежду които система от странични i-side за задните седалки. Тази двукомпонентна конструкция е ситуирана в подложката на задните седалки и се задейства, с цел да защищити пасажерите от удар във вратите или в С-колоните при положение на непряк удар. Тя е компактна по мярка, с цел да остане място за неповторимата система „ вълшебен седалки “ на Honda, трансформирала се във визитна картичка на Jazz. Системите за пасивна сигурност са допълнени от водещата в автомобилния отрасъл дейна технология Honda SENSING, която към този момент включва и усъвършенствана широкоъгълна камера с по-висока разграничителна дарба, заместила мултифункционалната от предходното потомство на Jazz. Тя разпознава повече пътни настилки и знаци.

 Колко безвредна е новата Honda Jazz?

Наборът от системи Honda SENSING, станал част от общоприетото съоръжение за всички модели на Honda, също включва адаптивен автопилот, система за съблюдаване на пътната лента и още една за попречване на напускането на пътното платно, наред с доста други асистенти. При създаването и проектирането на новия Jazz инженерите от Honda са употребявали вътрешнофирмената технология ACE (Advanced Compatibility Engineering) за структурата на каросерията, която е чудесна основа за представянето на автомобила във връзка с пасивната сигурност. При злополука тя разпределя силата отмерено в предната му част и също понижава предаването на резултатите от удара по целия автомобил.

“Безопасността е от извънредно значение за нас и ние сме въодушевени, че автомобилът ни получи оптималната оценка от пет звезди по новата тестова процедура на Euro NCAP “, разяснява Такеки Танака, основен началник на плановете в Honda. “С цялостната инженерна смяна на Jazz успяхме да внедрим в модела още по-съвременни структурни технологии и най-новите системи за пасивна сигурност, с цел да осигурим изключителна отбрана за водача и пасажерите при всички типове пътни произшествия. С прибавянето на обогатен набор от технологии за сигурност и асистенти за лидера още в общоприетото равнище на съоръжение, ние гарантирахме, че Jazz остава един от най-безопасните коли в класа си.

Ключова нова характерност на модела е усъвършенстваната видимост през панорамното челно стъкло и сме горди, че постигнахме това без никакви взаимни отстъпки с цялостното му показване във връзка с сигурността при злополука – такова нещо няма да видите в различен автомобил “. Още по-строгият нов метод на оценяване на Euro NCAP преглежда и въздействието на ударната мощ при положение на злополука. Важен стадий от тестванията на организацията бе да се реши дали Jazz e кадърен да резервира пасажерите си и по едно и също време с това да понижи деформациите в другия автомобил, участник в случая. Новият метод на оценяване изисква ударните сили да се насочват към тези елементи от структурата на колата, където силата може да бъде погълната дейно и безвредно, оставяйки пасажерите в купето доколкото е допустимо незасегнати, без да ги излага на въздействието на прекъсването при висока скорост.

При Jazz и двете интервенции могат да действат по едно и също време при злополука. Тестовете към този момент преглеждат още по-задълбочено заплахите при непряк удар и обстановката по-късно. Стандартите, прилагани към системите за самостоятелно спешно прекъсване също са преразгледани и тестванията в този момент вземат под внимание и сигнализацията, предупреждаваща водача. Новото четвърто потомство на Honda Jazz дебютира в остарелия континент през лятото на 2020 година с прецизна и динамична задвижваща хибридна система. Това е първият модел от програмата на марката за 100-процентова електрификация на всеобщата ѝ европейска моделна гама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР