Новата година започва за французите с нови правила, обявени срещу

...
Новата година започва за французите с нови правила, обявени срещу
Коментари Харесай

Франция: Мерите за изолация са "опростени и уеднаквени" за различните Covid варианти

Новата година стартира за французите с нови правила, оповестени против новия вид на ковид Омикрон.

С Новата година маските още веднъж станаха наложителни по улиците в Париж и други региони, в които е избран висока степен на риск от болест от Covid-19, а ограниченията за изолираност " опростени " и " уеднаквени " за другите разновидности, както разяснява пред вестник " Журнал дьо Диманш " френският здравен министър Оливие Веран.

За имунизираните срокът на изолираност при позитивна проба е понижен на седем дни и може да бъде преустановен, в случай че на петия ден дадат негативна проба. Ако са контактни лица, те не се изолират, а би трябвало да носят маски и да се тестват постоянно. За неимунизираните срокът остава 10 дни при позитивна проба и седем при контакт с болен. 

За учениците, които на следващия ден се връщат в клас, тестванията се безвъзмездни, а при положение на болест би трябвало да се тества целият клас.

От 15 януари всички лица над 18 години би трябвало да получат трета доза ваксина, в случай че желаят да си запазят „ зеления „ Covid документ.

Около 200000 на ден са новозаразените във Франция, лечебните заведения още веднъж се натоварват и работата им се затруднява поради честите отсъствия на личен състав.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР